Search by category:
Egyéb kategória

Várakozás nélkül tesztelik a lakosokat

Várakozás nélkül tesztelik a lakosokat
Ibos Emese
2020. 11. 21., szo – 13:56

2020. november 21., szombat – 15:46
Nyékvárkony
Friss ikon
Off

Törzs

A dunaszerdahelyi járásbeli Nyékvárkony községben délelőtt mintegy 180-an teszteltették magukat, egy teszt eredménye volt pozitív. Ott jártunkkor nem volt várakozási idő, folyamatos volt a törletvétel. Ugyan nem kötelező részt venni a tesztelésen, de a falu lakosainak zöme, élükön a polgármesterrel él, élt az ingyenes anitgéntesztelés lehetőségével.

Vajkán csak ma tesztelik a lakosokat, az ebédszünetig 100-120 között mozgott a teszteltek száma, pozitív eredményről nem kaptunk hírt. „Úgy tűnik, a többség helyi lakos, ez is volt a célunk, külön hangsúlyoztuk a hirdetéseknél, hogy elsősorban a vajkai lakosokat várjuk az önkéntes tesztelésre. Nyilván ismét letesztelteti magát néhány pozsonyi lakos is, hiszen a főváros csak fél órányi autózásra van innen” – mondta el lapunknak Álló Donát, Vajka polgármestere. Itt sincsenek sorok, egyenként szállingóznak az emberek. A katonaság mindkét helyen nagyon szigorúan ügyel az előírások betartására, a tesztelőhelyiségbe csak azok léphetnek be, akik teszteltetni szeretnének magukat, még a tudósítót is csak tesztelés céljából voltak hajlandók beengedni, de a csapattal beszélgetni már nem lehetett.

Bevezető
Nyékvárkony, Vajka |

Nincs tolongás a tesztelőpontokon. A kijelölt községekben jobbára várakozás nélkül elvégeztethetik az antigéntesztet a lakosok.

Település / hely
Nyékvárkony, Vajka

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Somogyi Katalin

Read More

Post Comment