Search by category:
Egyéb kategória

Az érsekújvári jégcsarnokból is nagyon hiányoznak a szurkolók

Az érsekújvári jégcsarnokból is nagyon hiányoznak a szurkolók
Orosky Tamás
2020. 11. 23., h – 18:09

2020. november 23., hétfő – 19:45
újvári hokisok
Friss ikon
Off

Törzs

Persze a tabella így is kicsit csalóka, mivel hol az egyik, hol a másik csapat kerül(t) karanténba, s halasztották el a meccseit. Így aztán épp az érsekújváriak játszották le eddig a legtöbb bajnokit, 15-öt, míg a másik véglet a zólyomi gárda, amely még csak 9-nél jár.

Kongó lelátók

Ennél jóval átláthatóbbak (sajnos) a jégcsarnokok lelátói. A zárt kapus mérkőzések ellenére a fényvisszaverő mellényes rendezők lelkiismeretesen odaálltak a bezárt kapukhoz mindkét szünetben, a meccs alatt pedig elfoglalták helyüket a nézőtér előtt. Maguk mögé nem kellett figyelniük – a tucatnyi újságíró rendbontásától nem kell tartani –, így szurkolhattak kedvükre, a legvehemensebb időnként bekiabált pár keresetlen szót a vendégjátékosoknak.

Nagyon szokatlan volt úgy végighallgatni a csapatok bemutatását, hogy semmilyen reakció nem érkezik a lelátókról. Egy-egy helyzetnél az volt az ember érzése, hogy biztosan nem hallotta a bírói sípszót, és az akciót már lefújták, mert sem felhördülés, sem sikítás, sem csalódott sóhaj nem kísérte a támadást. Egyedül néhány bulinál kerekedett kisebb hangzavar, amikor önkéntelenül a B-közép üresen tátongó helye felé fordultak a tekintetek – hogy aztán mindenki rájöjjön, az érsekújvári cserepadon ülők/állók biztatták társaikat némi dübörgéssel és a kispadok falának megcsapdosásával.

Attila
Leírás

Attila, a kabalabika

Pech vagy hiba?

Kellett is a biztatás hazai részről, mert a poprádiak kavargattak veszélyesen többször is az érsekújvári kapu előtt. Egy kicsivel voltak gyorsabbak és magabiztosabbak, mint a zöld-fehérek, amit jól szimbolizált a tény, hogy szinte kivétel nélkül a vendégeké lett a korong, valahányszor egy palánk melletti odaszorítós tömegjelenet alakult ki.

Mégis, az emberelőnyök, pontosabban az alattuk elkövetett hibák döntötték el a meccset. „Mi nem tudtunk gólt lőni két kontrából. Ellenben elkövettünk két hibát fórban, amit a poprádiak megbüntettek” – összegezte a meccs után (sajtótájékoztató híján az öltöző előtt) Martin Hrnčár, az érsekújváriak vezetőedzője.

Az általa említett esetek hazai részről még 0:0-nál voltak, azaz Obdržálek, majd Jurík is megszerezhette volna a vezetést az érsekújváriaknak emberhátrányban. 0:1-nél viszont kettős fórt packáztak el úgy, hogy az egyik, kispadról visszajövő poprádi hokis fejezte be góllal a kettő az egy elleni szituációt – 0:2. 

Még fájóbb volt, hogy szinte ugyanez a helyzet játszódott le 1:2-nél is, abban a harmadik harmadban, amelynek az elejét nagyon megnyomták az érsekújváriak. Egyenlítés helyett azonban 1:3 lett az állás Haščák szólója után.

Második hely

„Felvállaltuk a rizikót, és már négy perccel a vége előtt mezőnyjátékost küldtem jégre Kiviaho kapus helyett, hogy fokozzuk a nyomást és legyen esélyünk egyenlíteni. Sajnos két gólt kaptunk üres kapuba” – tette hozzá Hrnčár az 5:2-es poprádi sikerrel zárult találkozóról. 

Az érsekújváriak ezzel visszacsúsztak élre ugró riválisuk mögé a tabella második helyére, ami így is remek eredmény. Mindezt amellett, hogy Hrnčár és asszisztense, Marek Dubec karanténja alatt beugró edző, a munkahelyén szabadságot kivevő Miloš Šeliga irányította a gárdát, és szerzett három meccsen 7 pontot.

A kilenc győzelemmel és hat vereséggel álló érsekújváriak pénteken az utolsó előtti trencséniekhez látogatnak, vasárnap pedig Miskolcon játszanak.

Bevezető
Érsekújvár |

Nem tudták megőrizni a pénteken visszaszerzett első helyüket a tabellán az érsekújvári jégkorongozók, mivel a Tipos Extraliga 16. fordulójában 5:2-re kikaptak otthon a poprádiaktól, akik ezzel az élre ugrottak.

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Orosky Tamás

Read More

Post Comment