Search by category:
Egyéb kategória

Bűnösnek vallja magát tüntetésszervezésben Joshua Wong hongkongi aktivista

Bűnösnek vallja magát tüntetésszervezésben Joshua Wong hongkongi aktivista
Mészáros Richárd
2020. 11. 23., h – 08:54

2020. november 23., hétfő – 09:00
Joshua Wong
Friss ikon
Off

Törzs

Tárgyalása előtt Wong közölte az SCMP-vel: a vele együtt vádolt Ivan Lam ellenzéki aktivistával együtt arra készülnek, hogy elismerik bűnösségüket, követve társuk, Agne Chow példáját, aki ellen ugyanazon demonstráció miatt emeltek vádat.

Wong úgy nyilatkozott: a tárgyaláson bűnösnek fogja magát vallani azokban a vádpontokban, amelyek szerint részt vett a tavaly június 21-én engedély nélkül zajló gyülekezésen és a szervezésében, további részvevők toborzásában. Az aktivista korábban tagadta a vádpontokat és azt mondta, hogy politikai üldöztetés folyik ellene, hozzátéve, hogy még nincs itt az ideje „megadnia magát”.

A három aktivista kész elfogadni a börtönbüntetést is, abban reménykedve, hogy kiállásukkal felhívják a nemzetközi közvélemény figyelmét a hongkongi büntetőjogi rendszerre, amelyet szerintük Peking manipulál.

Joshua Wongot a vádak miatt akár öt év szabadságvesztésre is ítélhetik.

Joshua Wong 2014-ben vált ismertté az „esernyős forradalom” diákmozgalom egyik vezetőjeként. 2017-ben amerikai kongresszusi képviselők javaslatára Nobel-békedíjra terjesztették fel. Többször járt már Washingtonban, és arra kérte a kongresszust, hogy támogassa a hongkongi demokráciapárti mozgalmat Peking egyre növekvő befolyásával szemben. Wong kulcsszerepet töltött be az Egyesült Államok hongkongi szabadságjogokat védő törvénytervezetének elfogadtatásában.

Bevezető

Bűnösnek vallja magát egy tüntetés miatt ellene felhozott vádakban Joshua Wong hongkongi aktivista – írta hétfőn a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment