Search by category:
Egyéb kategória

Viszonylag magas a fertőzöttek aránya

Viszonylag magas a fertőzöttek aránya
Ibos Emese
2020. 11. 23., h – 19:35

2020. november 24., kedd – 08:00
Dunaszerdahely
Friss ikon
Off

Törzs

A tesztelésre kijelölt falvakban egy százalék feletti volt a pozitívan teszteltek aránya, ezért a központi válságstáb döntése értelmében harmadszor is letesztelték a lakosokat. A mintavétel most valóban önkéntes volt, ezt tükrözte a tesztelésen résztvevők száma is. Legmarkánsabban valószínűleg a Pozsonyhoz közeli Vajkán, a második fordulóban itt 700 mintát vettek le, most hétvégén viszont mindössze 210-en teszteltették magukat, közülük is 112-en voltak helyi lakosok. Hat teszt eredménye lett pozitív, ebből 2 helyi lakosé.

Egyházkarcsa volt a válságstáb járási központja, ideiglenesen itt alakították ki a teszteléshez szükséges egészségügyi eszközök raktárát is. Innen pótolták, ha valahol utánpótlásra volt szükség. Itt az előző fordulókban több mint 1,5 százalékos volt a pozitívan teszteltek aránya, a legutóbbi, harmadik tesztelésen 495 törletet vettek le, 320-at helyi lakosoktól, további 175-öt nem helyiektől. Tizennyolc teszt eredménye lett pozitív, nyolc fertőzöttet a helyiek közül szűrtek ki. Összességében a fertőzöttek aránya magasnak számít.

Gombán csak szombaton volt mintavétel, 354 tesztet végeztek el, 189 volt a helyi lakosok száma, közülük 1,05 százalék volt pozitív, míg a 165 nem helyi lakos fertőzöttségi aránya 3,63 százalék. A második tesztelés 487 mintavételének 2,05 százaléka volt pozitív.

Nyékvárkonyban volt az első tesztelés során a legmagasabb a pozitívan teszteltek aránya, több mint 4 százalék, ez a szám a második körben mintegy 2 százalékra csökkent. A harmadik tesztelésnél összesen 902 tesztelt személyből 21 eredménye lett pozitív, ez 2,32 százalékos fertőzöttséget jelent. A közösségi média oldalán közzétett adatok szerint 666 helyi lakos tesztjéből 9 lett pozitív, ami 1,35 százalékos arányt jelent.

Baka nem hozta nyilvánosságra a hétvége számadatait, Bertalan György polgármester csupán annyit közölt, hogy a helybéli lakosok közül senki nem volt pozitív, de nem bakaiak is teszteltették magukat a faluban.

Bevezető
Nyékvárkony/Baka/Egyházkarcsa/ Vajka/Gomba |

Öt dunaszerdahelyi járásbeli településen tesztelték harmadszor a lakosokat.

Címkék

Település / hely
Nyékvárkony/Baka/Egyházkarcsa/ Vajka/Gomba

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Somogyi Katalin

Read More

Post Comment