Search by category:
Egyéb kategória

A Hlashoz kötődő képviselők ügyészt fognak választani főügyész-jelöltnek

A Hlashoz kötődő képviselők ügyészt fognak választani főügyész-jelöltnek
Mészáros Richárd
2020. 11. 24., k – 15:58

2020. november 24., kedd – 16:00
Peter Pellegrini
Friss ikon
Off

Törzs

„A Hlas párt az egyik ügyészre fog szavazni” – közölte Pellegrini, aki cáfolta, hogy a Hlas tagjai tárgyaltak volna bármelyik koalíciós vagy ellenzéki párttal a jelöltválasztásról. Hozzátette: a szavazás előtt a párton belül fognak megegyezni egy végleges jelöltben, akit támogatni fognak.

A választáson induló ügyészek között Pellegrini nem lát olyat, aki árthatna a Főügyészségnek. A pártelnök nem érti Igor Matovič kormányfő kijelentését, miszerint az OĽaNO kilépne a koalícióból, ha valamelyik koalíciós párt az ellenzékkel együtt választana főügyészjelöltet. Pellegrini szerint Matovič saját főügyészt és saját speciális ügyészt akar.

A főügyészjelölt megválasztása az éppen zajló parlamenti ülésen esedékes. Hét pályázó indul a posztért. A főügyészt Zuzana Čaputová államfő nevezi ki.

Bevezető
Pozsony |

A Hlas-SD párthoz kötődő parlamenti képviselők nem fognak olyan pályázóra szavazni a főügyészválasztáson, aki eddig nem dolgozott ügyészként. A választáson induló ügyészek között nem látnak olyat, aki a funkció betöltése esetén fenyegetést jelentene a Főügyészségre. Erről Peter Pellegrini pártelnök tájékoztatott egy sajtótájékoztatón kedden.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment