Search by category:
Egyéb kategória

Gröhling: Logisztikailag kivitelezhetetlen az iskolák hétfői újranyitása

Gröhling: Logisztikailag kivitelezhetetlen az iskolák hétfői újranyitása
Hegedűs Norbert
2020. 11. 25., sze – 13:31

2020. november 25., szerda – 13:41
koronavírus iskola
Friss ikon
Off

Törzs

A miniszter szerint ebben a témában végleges döntés még nem született, tovább folyik a tárgyalás és az eszmecsere.

„800 000 gyerek van a rendszerben, akikre hatással vagyunk, rajtuk kívül tanárok és igazgatók, akiknek fel kell készülniük” – mutatott rá az oktatási miniszter, hozzátéve: bővebben a központi válságstáb ülése után fog nyilatkozni a témában. Gröhling úgy véli, az is segítséget jelentene a pedagógusoknak, ha a gyerekek csak két héttel karácsony előtt ülnének vissza az iskolapadba, mert így átismételhetnék velük a tananyagot és felmérhetnék, hogy milyen szinten vannak a diákok.

Az alapiskolák felső tagozatos tanulói és a középiskolások október 26-tól távoktatáson vesznek részt. Az egyetemisták távoktatása a téli szemeszter végéig tart. Klasszikus formában jelenleg csak az alapiskolák alsó tagozatán és az óvodákban folyik a tanítás. A hátrányos helyzetű tanulók is bemehetnek az iskolába, de csak kis, legfeljebb hat fős csoportokban tanulhatnak. Igor Matovič (OĽANO) kormányfő a központi válságstáb hétfői (november 23.) ülése után kilátásba helyezte, hogy az alapiskolák felső tagozatos tanulói és a középiskolások decemberben két hétre visszaülhetnének az iskolapadba. A javaslat részletei egyelőre nem ismertek.

Bevezető

Logisztikailag kivitelezhetetlen lenne az iskolák hétfői (november 30.) újranyitása. Ezt a szerdai kormányülés után jelentette ki Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter, hozzátéve: bizonyos dolgokat nem lehet ilyen gyorsan „bestartolni”. Az iskolák újranyitása lesz az egyik témája a központi válságstáb szerda délutáni ülésének.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment