Search by category:
Egyéb kategória

Beckenbauer elismeréssel és kritikával emlékezett Maradonára

Beckenbauer elismeréssel és kritikával emlékezett Maradonára
Hegedűs Norbert
2020. 11. 28., szo – 15:41

2020. november 28., szombat – 15:41
Friss ikon
Off

Törzs

A 75 éves Beckenbauer – aki játékosként, majd szövetségi kapitányként is világbajnok lett a nyugatnémetekkel – a Bild című német lapnak elmondta: személyes találkozásaik alkalmával Maradona mindig „kedves és barátságos” volt, ami szimpatikussá tette számára az argentint.

„Egy olyan zseni volt, aki nyilvánvalóan elveszítette a kontrollt a saját élete felett az elmúlt években, ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni vele kapcsolatosan” – mondta Beckenbauer. Hozzátette: Maradonát egész életében olyan fokú rajongás vette körül, amit Németországban ők el sem tudnak képzelni.

„Ahogy viszonyultak hozzá, az több volt, mint egyszerű lelkesedés, az már inkább hisztéria volt. Úgy Argentínában, mint Nápolyban” – fogalmazott.

Beckenbauer 1986-ban és 1990-ben is szövetségi kapitánya volt a világbajnokságon döntős NSZK válogatottjának, amely a fináléban előbb 3-2-re alulmaradt a Maradona vezérelte argentinokkal szembe, majd négy évvel később 1-0-val visszavágott.

„Két világbajnoki döntő Argentínával, amely során mindkétszer Diego volt a legnagyobb problémám. Mexikóban a csúcson volt, és tényleg megállíthatatlanul játszott. Csak Lothar Matthäusban bíztam, hogy képes felvenni vele a küzdelmet, ezért ő a védekezésben kapott nálunk szerepet. Maradona nem is csillogott annyira, mint általában, viszont Lothar közben nagyon hiányzott a támadójátékunkból” – emlékezett.

Beckenbauer szerint nem szabad összehasonlítani a különböző korok futballistáit.

„Pelé háromszoros világbajnok, de nálam közvetlenül utána Maradona következik. Több volt, mint egy labdarúgó, ő művész volt!” – nyilatkozta.

Maradona, a Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címig vezette az argentin válogatottat, 1997-ben vonult vissza, edzőnek állt, de később egészségi, alkohol- és drogproblémákkal küszködött. Szerdán szívroham következtében hunyt el.

Bevezető

Franz Beckenbauer, a német és a világ labdarúgásának ikonja elismeréssel és kritikával emlékezett a szerdán 60 éves korában elhunyt argentin világklasszisra, Diego Maradonára.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment