Search by category:
Egyéb kategória

Egy hét múlva nyitnák az iskolákat, de ma sem derült ki semmilyen részlet

(Fotó: minedu)

Branislav Gröhling iskolanyitási tervét ma délután kellett volna megvitatnia a központi válságstábnak, ám az ülést mindennemű indoklás nélkül ma délelőtt lefújták.
Értesüléseink szerint holnap délután ül össze a stáb.

Gröhling mindenesetre nyilatkozatot tett közzé, hogy reggel elküldte a stáb tagjainak az anyagot és készült a délutáni tanácskozásra. Hogy miért maradt el az ülés, arról fogalma sincs. „A belügyminisztériumtól próbálok érdeklődni az okokról, de az biztos, hogy minden egyes nap késéssel csökken az esély, hogy a nagyobb diákok még karácsony előtt visszatérhetnek az iskolába” – jelentette ki Gröhling.
Annyit árult el, hogy az önkormányzatokkal, az egyházakkal, a magániskolák fenntartóival, az oktatási szervezetekkel és járványügyi szakértőkkel egyeztetett.

A terv lényege, hogy azokban az iskolákban indulhat újra a tanítás, ahol letesztelik a gyerekeket, a szüleiket és a pedagógusokat. Az ilyen közösségi tesztelést Igor Matovič kormányfő szorgalmazza, Gröhling az oktatásügyi Covid-szemafort vezetné be, ami a tanév elején működött, és a lényege, hogy a kevésbé fertőzött régiókban folytatódhat a rendes iskolai oktatás.
Az iskolai tesztelés körül továbbra is rengeteg a kérdőjel: hogyan és ki tudná ezt megszervezni, és mi lenne például azokkal a gyerekekkel, akiknek a szülei elutasítják a tesztelésen való részvételt.

Gröhling a múlt héten annyit kijelentett, irreális, hogy minden iskolát leteszteljenek – ebből az következik, hogy jövő hétfőn sem megy iskolába minden gyerek. Ugyanakkor azt is mondta, szeretné, ha legalább lokálisan kipróbálnák a tervét – melyről ma sem tudtunk meg semmit. (l)

KISZIVÁRGOTT GRÖHLING TERVE

The post Egy hét múlva nyitnák az iskolákat, de ma sem derült ki semmilyen részlet first appeared on Magyar Iskola.

Post Comment