Search by category:
Egyéb kategória

Ki ő? a VASÁRNAPBAN: Akinek az irodalom jelenti a szabadságot

Ki ő? a VASÁRNAPBAN: Akinek az irodalom jelenti a szabadságot
Mayer-Ázsoth Réka
2020. 11. 30., h – 08:59

2020. november 30., hétfő – 08:59
ki
Friss ikon
Off

Törzs

A beszéde ugyan nehezen érthető, de leírt szavai annál inkább: mind hatalmas lelkierőről és küzdeni akarásról tanúskodnak. Az Életem történetei című könyvében olykor megható, máskor megnevettető őszinteséggel ír betegségéről, a különféle gyógyintézetekben szerzett tapasztalatairól, szülőfalujáról, Százdról és arról is, hogy talált új otthonra Somorján. Ajánlott olvasmány és példa mindazoknak, akik sokkal könnyebb helyzetekben is feladnák.

 

Mára sikerült diagnosztizálni a betegségét? Mikor szembesült először azzal, hogy más, mint a többiek? Fájdalmas volt annak tudatosítása, hogy az állapota visszafordíthatatlan, vagy már akkor is kihívásként, csak azért is élményként élte meg? Szülői akaratnak engedelmeskedett, amikor önszorgalomból megtanult írni, olvasni? Kinek mutatta meg az első írásait, kitől kapta az első bátorító szavakat? Mennyire talált már otthonra Somorján? Csüggedt pillanataiban, amikor úgy érzi, leküzdhetetlen a hátránya, mi segít továbblépni?

Ezekre a kérdésekre is választ kapnak, ha a már megvásárolható Vasárnapban elolvassák Vrabec Mária interjúját.

Bevezető

Különleges, tanulságos, egyszerre humoros és felemelő életregényt írt Százdi Sztakó Zsolt, aki egy titokzatos bénulás következtében hétévesen került kerekesszékbe.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment