Search by category:
Egyéb kategória

Gröhlingnek fogytán a türelme

Gröhlingnek fogytán a türelme
Mészáros Richárd
2020. 12. 01., k – 15:35

2020. december 1., kedd – 15:44
Branislav Gröhling
Friss ikon
Off

Törzs

A miniszter szerint nem teljesíthető az a követelmény, hogy mindenkit teszteljenek, azaz az összes tanulót, pedagógust és a szülőket is. „Megkerestük az önkormányzatokat, a fenntartókat, hogy segítsenek a terv megvalósításban. De az nem lehetséges, hogy leteszteljünk mintegy 1,5 millió ember” – mondta a miniszter, és hozzátette, az epidemiológusok ajánlásai alapján dolgozták ki a tervet. A javaslatból az derül ki, hogy egy 70 százalékos határban állapodtak meg, amely elegendő lenne az iskolák megnyitásához.

Gröhling terve alapján a hétvégén megkezdődhetnének a helyi tesztelések. A miniszter szerint csak néhány tucat iskola venne részt a projektben, főleg az ország nyugati részén. „A hétvégén kipróbálhatnánk, hogy működik ez, és januárban ki tudnánk küszöbölni a hibákat” – mondta a miniszter. Gröhling szerint főleg a nyugat-szlovákiai gyerekeknek kellene már visszatérniük az iskolába. A miniszter nem tudja elképzelni, hogyan lenne lehetséges mindenkit kötelezően tesztelni. Arról nem mondott semmit, hogy elfogadják-e a javaslatot.

Azt nem tudja a tárcavezető, miért törölték a központi válságstáb hétfőre (november 30.) kitűzött ülését. Hozzátette, reméli, a válságstáb figyelembe veszi, miért fontos az oktatás, és hogy az emberek egészsége és biztonsága is fontos.

Bevezető
Pozsony |

Fogytán van Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter türelme. Ezt ő mondta a központi válságstáb (ÚKŠ) keddi ülése előtt, amelynek az iskolák újbóli megnyitásának kérdéséről kell tárgyalnia. Az oktatási minisztérium a válságstáb tagjai elé terjesztette a diákok iskolába való visszatérésének tervét.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment