Search by category:
Egyéb kategória

Júdás akció: a NAKA rendőröket vitt be, eljárás indult Lučanský ellen is

Júdás akció: a NAKA rendőröket vitt be, eljárás indult Lučanský ellen is
Czímer Gábor
2020. 12. 02., sze – 11:15

2020. december 2., szerda – 11:22
Milan Lučanský
Friss ikon
Off

Törzs

Sajtóinformációk szerint ma reggel a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) letartóztatta Boris Beňát, a titkosszolgálat (SIS) igazgatóhelyettesét, Peter Gašparovičot, aki egészen a közelmúltig a titkosszolgálat kémelhárításának a vezetője volt. Ugyancsak letartóztatták Daniel Čechet, aki az Adó és Vámhivatal országos igazgatójának helyettese volt. A JoJ televízió információi szerint az elfogott személyek között van Jozef Rehák, a belügyminisztériumhoz tartozó Különleges Rendőri Tevékenységek Osztályának igazgatója is.

A Denník N ugyanakkor úgy tudja, hogy ugyancsak eljárást indítottak Milan Lučanský korábbi rendőrfőkapitány ellen, aki Horvátországban tartózkodott és jelenleg úton van hazafelé. A rendőrségnek már jelezte, hogy a kihallgatásra jelentkezni fog.

Vladimír Pčolinský, a SIS Sme rodina kormánypárt által jelölt igazgatója egyelőre nem tudott részleteket mondani az intézmény őrizetbe vett tisztviselőiről.

A hivatalos közlemény

A rendőrség a közösségi oldalán tájékoztatott arról, hogy a  Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) összesen nyolc személyt vett őrizetbe. Mindannyiukat korrupciós bűncselekménnyel vádolják.

„Ezen túl az egyik személyt bizalmas információ veszélyeztetésével, zsarolással, egy további személyt pedig bűnszervezet alapításával és szervezésével gyanúsítanak” – olvasható a közleményben. A rendőrség hozzáteszi, összesen nyolc bűncselekményről van szó, amelyet a tettesek hosszabb időn keresztül követhettek el.

ĎALŠIE VÝSLEDKY Z AKCIE “BOŽIE MLYNY”: NAKA ZASAHUJE NA VIACERÝCH MIESTACH

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry…Közzétette: Polícia Slovenskej republiky – 2020. december 2., szerda

Bevezető
Pozsony |

A rendőrség az „Isten malmai” és a „Tisztítótűz” fedőnevű akció folytatásaként ma reggel több helyen is lecsapott. A mai akció a „Júdás” fedőnevet kapta, több magasrangú rendőrt, a titkosszolgálat kémelhárításának volt vezetőjét őrizetbe vették, de eljárást indítottak Milan Lučanský korábbi rendőrfőkapitány ellen is.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Czímer Gábor

Read More

Post Comment