Search by category:
Egyéb kategória

Nagyon olcsón repülhetnénk, ha…

Nagyon olcsón repülhetnénk, ha…
szabolaci
2020. 12. 03., cs – 07:57

2020. december 3., csütörtök – 14:30
Szinte minden célállomás sokkal olcsóbb, mint egy éve, a legolcsóbb retúrjegyek 15 eurónál kezdődnek
Friss ikon
Off

Törzs

Azok, akik már átestek a fertőzésen, kicsit sza­badabban utazhatnak, egyre több országban teszik karanténmentessé számukra a beutazást – legutóbb Izland hozott ilyen döntést –, és hazatérve sem kell tesztet felmu­tatni, karanténba se kell vonulni, ha a fertőzésről van orvosi igazolás (a negatív teszt nem lehet régebbi 3 hónapnál).

Tavaly január volt az utolsó előtti, békeidőbeli hónap, amikor még minden a maga rendjén működött, így, hogy lássuk a trendeket, most is összehasonlítottuk a tavalyi árakat a 2021. januári jegyárakkal. Ahogy a táblázatból is látszik, szinte minden célállomás sokkal olcsóbb, mint egy éve, a legolcsóbb retúrjegyek 15 eurónál kezdődnek. Csak ott van némi drágulás, ahol jelentősen csökkent a kapacitás, így sokkal kevesebb járat üzemel. Érdekes­ség, hogy csak pár légitársaság jelenik meg a listán, ennek oka, hogy sok fuvarozó felfüggesztette a bécsi, budapesti járatait. Ezért is fordulhat elő, hogy a legtöbb ak­ciós jegyet a KLM kínálja, amely még ma is napi két járattal viszi-hozza az utasokat, illetve meg kell említeni a Ryanairt is, amely sok helyre 15 eurós áron viszi az utast, oda-vissza. Ha a konkrét jegyárakat nézzük, akkor látható, hogy Európa rendkívül olcsó, felé­re csökkent az isztambuli jegyár is (Törökországba még mindig teszt és karantén nélkül utazhatunk). A távolabbi célállomásoknál pe­dig a Miamiba, New Yorkba és a Hawaii-szigetekre szóló jegyárak csökkentek jelentősen. Ha valaki a jegyárak láttán jegyet foglal, és kedvezőtlenül alakul a helyzet, akkor a jegyet díjmentesen lemondhatja, módosíthatja.

*

Bevezető

Kilenc olyan európai város van, ahova januárban 15–21 euró közötti áron tudnánk repülni, ha addig feloldanák, vagy enyhí­tenék a karanténszabályokat. Erre most csekély az esély, ám januárban várhatóan egyre több ország kezdi meg a fokozatos lazításokat; hogy ez a beutazásra milyen hatással lesz, egyelőre nem tudni.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Szabó Laci

Read More

Post Comment