Search by category:
Egyéb kategória

OĽaNO: Nem politikai, hanem szakmai kérdésnek tartjuk az iskolák megnyitását

OĽaNO: Nem politikai, hanem szakmai kérdésnek tartjuk az iskolák megnyitását
Mészáros Richárd
2020. 12. 03., cs – 16:30

2020. december 3., csütörtök – 16:33
koronavírus iskola
Friss ikon
Off

Törzs

Az OĽaNO közölte, a miniszterelnök a tesztelést tartja megoldásnak, mert mindenképpen azt szeretné, hogy a gyerekek mielőbb visszatérhessenek az iskolába, miközben a lakosság egészségének és életének védelmét is szem előtt tartja” – közölte az OĽaNO.

Ondrej Šprlák, az SaS szóvivője elmondta: ha egy kormánypárt össze akarja hívni a koalíciós tanács rendkívüli ülését, nincs szüksége más párt támogatására. „Ha lesz rendkívüli ülés, részt veszünk rajta” – mondta a szóvivő.

Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes, a Za ľudí elnöke hozzátette, a gyerekek nem válhatnak a politikai viták túszává. „Remélem, közösen találunk megoldást” – közölte Remišová és leszögezte, ő mindent megtesz azért, hogy a diákok jövő hétfőn (december 7.) visszatérhessenek a monitorok elől az iskolapadba.

Az oktatási minisztérium iskolanyitási tervét nem fogadta el december 1-jén a központi válságstáb, a szerdai kormányülés után pedig Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök bejelentette, hogy jövő hétfőn kinyithat néhány iskola, és a saját kezébe veszi a diákok próbatesztelésének elindítását. Mint megjegyezte, már nem akarja hallgatni az oktatási minisztérium kifogásait, és tud olyan iskolaigazgatókról, önkormányzatokról, akik készek bekapcsolódni a próbatesztelésbe.

A felső tagozaton és a középiskolákban október 26-án vezették be a távoktatást. Az egyetemi hallgatók is otthon tanulnak a téli szemeszter végéig. A hátrányos helyzetű tanulók is bemehetnek az iskolába, de csak kis, legfeljebb hat fős (a pedagógus és öt diák) csoportokban tanulhatnak.

Bevezető
Pozsony |

Nem politikai, hanem járványügyi szakmai kérdésnek tekinti az iskolák megnyitását az OĽaNO, amellyel az epidemiológiai tanács, a járványügyi bizottság és a központi válságstáb tagjai foglalkoznak – reagált a mozgalom koalíciós partnere, a Za ľudí kérésére, amellyel a rendkívüli koalíciós tanács összehívását szorgalmazza, ahol az iskolák megnyitásáról tárgyalnának.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment