Search by category:
Egyéb kategória

Több tucat koronavírus-fertőzött van a detrekőváraljai szociális otthonban

Több tucat koronavírus-fertőzött van a detrekőváraljai szociális otthonban
Mészáros Richárd
2020. 12. 03., cs – 09:01

2020. december 3., csütörtök – 09:30
néni
Friss ikon
Off

Törzs

A malackai járásbeli otthonban korábban rendszeresen teszteltek antigéntesztekkel, melyek negatív eredményt mutattak. Az ügyfelek tünetmentesek – tájékoztatott Lucia Forman, a Pozsony Megyei Önkormányzat szóvivője. Az intézet ez utóbbi fennhatósága alá tartozik.

A szóvivő hozzátette: múlt héten pozitív teszteredményt produkált az egyik ügyfél, ezért a többi bentlakót is letesztelték a megbízhatóbb PCR-tesztekkel. A regionális közegészségügyi hivatal döntése értelmében az alkalmazottak akkor mehetnek haza, ha biztosítani tudják az egyéni utazást, és ha a velük egy háztartásban élő családtagok is karanténban maradnak.

Az intézetben október 13. óta látogatási tilalom van érvényben. Az otthont csak egy ott dolgozó kíséretében lehet elhagyni. Sétálni, illetve orvost látogatni csak a községen belül lehet. „A bentlakók az intézetből még rövid időre sem utazhatnak haza” – közölte Forman.

A detrekőváraljai szociális otthon egy 60 férőhelyes, bentlakásos intézet.

Bevezető

PCR-vizsgálatoknak vetették alá a detrekőváraljai (Plavecké Podhradie) szociális intézet minden bentlakóját és dolgozóját. 38 ügyfél és 14 alkalmazott tesztje lett pozitív. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment