Search by category:
Egyéb kategória

A hazai háztartások 82 százalékában van internetes kapcsolat

A hazai háztartások 82 százalékában van internetes kapcsolat
Mészáros Richárd
2020. 12. 05., szo – 15:42

2020. december 5., szombat – 16:00
internet
Friss ikon
Off

Törzs

Ezzel az eredménnyel hazánk némileg el van maradva az európai átlagtól (90%), ám az utóbbi években jelentősen nőtt az internetlefedettség Szlovákiában. A legjobb helyzet Hollandiában, Svédországban, Németországban, Dániában, Luxemburgban, Finnországban, Írországban és Spanyolországban van (97- 98%), míg a leggyengébben Bulgária teljesít (75%). Szlovákiában a legnagyobb lefedettség a nagyvárosokban van (87%), majd a kisebb városok (83%) és a falvak következnek (78%).

Az Eurostat azt is megnézte, hogy a 16–74 éves korosztály hogyan, mire használja az internetet. Ebből kiderül, hogy napi rendszerességgel 76 százalék, hetente legalább egyszer 6 százalék használja a netet. Ha éves szinten nézzük, akkor pedig az elmúlt 12 hónapban a szlovákiai lakosság 85 százaléka használta a világhálót. Ha internetezünk, akkor elsősorban a notebookot, táblagépeket, okostelefonokat használjuk erre a célra (71%).

A felmérésből az is kiderült, mire használtuk 2019-ben az internetet: egészségügyi információk keresése (53%), internetbanking (55%), zene streamelése (46%), közösségi hálózatok (59%), telefonálás és videótelefonálás (55%) és online vásárlás (60%). Bár a mostani adatok még a 2019-es állapotot tükrözik, annyi bizonyos, hogy jövőre, az idei adatokban sok változás lesz, hiszen a korlátozások, a home office miatt nagyon sokan tartották szeretteikkel a kapcsolatot az interneten, és többen most először próbálták ki az otthoni munkavégzést.

(szl)

Bevezető

Szlovákia háztartásainak 82 százalékában van internetkapcsolat – derült ki az európai statisztikai hivatal (Eurostat) legfrissebb, 2019-es adatai összesítő elemzéséből.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment