Search by category:
Egyéb kategória

Johnson és von der Leyen a tárgyalások folytatásáról állapodott meg

Johnson és von der Leyen a tárgyalások folytatásáról állapodott meg
Mészáros Richárd
2020. 12. 05., szo – 19:33

2020. december 5., szombat – 20:00
Ursula von der Leyen
Friss ikon
Off

Törzs

Michel Barnier, az Európai Bizottság tárgyalóküldöttségének vezetője stábjával együtt egy hete érkezett Brüsszelből Londonba, és a két delegáció azóta szinte folyamatosan tárgyalt.

Barnier és a brit kormány küldöttségvezetője, David Frost azonban péntek este közös nyilatkozatot adott ki, amely szerint egyheti intenzív tárgyalássorozat után sem jöttek létre a megállapodás feltételei, mivel változatlanul jelentősek a nézetkülönbségek a legvitatottabb területeken.

Ezért a tárgyalásokat a két küldöttségvezető felfüggesztette és tájékoztatta feletteseit a kialakult helyzetről.

Johnson és von der Leyen szombaton csaknem két órán át tárgyalt telefonon, és a Downing Street esti közleménye szerint megállapodtak arról, hogy jóllehet változatlanul súlyosak a nézetkülönbségek több területen, a megbeszélések vasárnap Brüsszelben újraindulnak.

A hírt frissítjük.

Bevezető

Az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó, a jelentős nézetkülönbségek miatt felfüggesztett tárgyalások folytatásáról állapodott meg szombaton Boris Johnson brit miniszterelnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment