Search by category:
Egyéb kategória

A harmadik helyért száll harcba a Fradi Kijevben

A harmadik helyért száll harcba a Fradi Kijevben
Lencsés Zoltán
2020. 12. 07., h – 18:31

2020. december 8., kedd – 15:30
fradi
Friss ikon
Off

Törzs

Az utolsó játéknap előtt viszonylag egyszerű a képlet a G csoportban: a Barcelona és a Juventus már biztosan továbbjutott, míg a Dinamo Kijev és a Ferencváros egy-egy pontot gyűjtött eddig, pont a budapesti egymás elleni meccsen. Aki megnyeri a mai mérkőzést, azé a harmadik hely, és ezzel együtt folytathatja szereplését tavasszal az Európa-ligában. Ha döntetlen születik, akkor a két csapat azonos pontszámmal végez, ez esetben az egymás elleni mérkőzés mérlege dönt a BL-ben: mivel a Dinamo 2:2-t játszott Budapesten, az idegenben lőtt góloknak köszönhetően ma a 0:0 és az 1:1 is az ukránoknak kedvezne, a 2:2-es döntetlen pedig a jobb összesített gólkülönbség miatt szintén a Dinamo továbbjutását eredményezné. Ennél gólgazdagabb döntetlen esetén azonban már a Fradi örülhet.

Megérni a tavaszt
„Budapesten is jó meccset játszottunk a Dinamo Kijevvel, a keddinek ráadásul komoly tétje is lesz. Tudjuk, hogy a legjobb formánkat kell hoznunk, de készen állunk – a klub és a csapat számára is nagyon fontos lesz a kijevi mérkőzés, azon leszünk, hogy kivívjuk az EL-szereplés jogátˮ – idézi a Ferencváros honlapja Franck Bolit, aki tegnap ünnepelte 27. születésnapját. A támadó csereként beállva szerzett gólt és állította be a 2:2-es végeredményt a két csapat budapesti mérkőzésén. Boli eddig még egyszer sem volt kezdő a BL-ben (legutóbb, a Barcelona ellen Rebrov be sem cserélte őt), két góljával mégis ő a Ferencváros legeredményesebb játékosa a versenysorozatban.

Érdekesség, hogy a Fradi lehet 17 év után az első magyar csapat, amely megéri a tavaszt a nemzetközi kupaporondon. Akkor az UEFA-kupában a Debreceni VSC élt túl három fordulót az egyenes kieséses rendszerű sorozatban, így februárban a Club Brugge csapatával csaphatott össze (és végül 1:0-s összesítéssel kiesett).

Rebrov hazatér
Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője csapata minden játékosára számíthat. Az ukrán mester korábbi sikerei színhelyére tér vissza ma este: játékosként klublegendává vált a Dinamónál, ahol előbb 1992-től 2000-ig, majd 2005-től 2008-ig szerepelt játékosként. Ez idő alatt összesen kilencszer örülhetett ukrán bajnoki címnek és hétszer nyerte meg az Ukrán Kupát. Rebrov ráadásul edzőként is kipróbálta magát a csapatnál, 2014-től 2017-ig ő irányította a gárdát.

Otthon az élen
Míg a Fradi a legerősebb összeállításában léphet pályára Kijevben, a hazaiaknál akad néhány hiányzó, például a középpályán alapembernek számító Bujalszkij, aki a két csapat első mérkőzésén is játszott.
Bár idén a BL-ben egyik csapat sem tudott pontot szerezni a Barcelonától vagy a Juventustól, hazája bajnokságában a Ferencváros és a Dinamo Kijev is remekel. Előbbi úgy vezeti az NB I-et hétpontos előnnyel, hogy egy meccsel kevesebbet játszott a második helyezett fehérváriaknál. A Dinamo 12 forduló után három ponttal vezeti az ukrán bajnokságot a nagy rivális Sahtar Donyeck előtt, utolsó három mérkőzését egyaránt megnyerte.(MTI, fradi.hu, lz)

Bevezető

A Ferencváros labdarúgócsapata ma (21.00) a Dinamo Kijev otthonában vívhatja ki az Európa-ligás folytatást érő harmadik helyet a Bajnokok Ligájában.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Read More

Post Comment