Search by category:
Egyéb kategória

Adventi kalendárium: Megélni a szeretet erejét

Adventi kalendárium: Megélni a szeretet erejét
Mészáros Richárd
2020. 12. 07., h – 13:47

2020. december 7., hétfő – 15:44
Istenes József
Friss ikon
Off

Törzs

Az elcsendesedést, a nyitottabb szemlélődést és egymásra figyelést tartanám ilyenkor a legfontosabbnak. Úgy gondolom, hogy a koronavírus-járvány okozta mozgáskorlátozási intézkedések miatt most jóval több időnk jut arra, hogy még inkább figyeljünk oda egymásra.

Ha nyitott szívvel tesszük, akkor megerősödhetnek az összetartozás kötelékei a családon belül. Nincs is ennél szebb ajándék, mint megélni, megtapasztalni a szeretet erejét, hiszen Jézus ezért jön el közénk. Mivel a családom nagyobb része külföldön él, ezért ebben az időszakban még inkább próbálom a gyermekeimnek és az unokáimnak küldeni azokat a pozitív energiákat, melyekből ők is meríthetnek és adhatnak egymásnak. Arra vágyom, hogy minél szélesebb körben terjedjen a szeretetteljes egymásra figyelés, kölcsönös egymásra gondolás és hangolódás, mert ettől mindannyian gazdagabbá és erősebbé válunk. 

Istenes József
építészmérnök, Érsekújvár

Bevezető

Számomra az advent ideje, a karácsony előtti négy hét várakozása – eredetileg a latin nyelv megfogalmazásában az Adventus Domini – az Úr eljövetelére való várakozást jelenti.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment