Search by category:
Egyéb kategória

Akciós luxushotelek, sosem látott kedvezményekkel

Akciós luxushotelek, sosem látott kedvezményekkel
szabolaci
2020. 12. 07., h – 21:56

2020. december 8., kedd – 14:30
Most olyan áron próbálhatjuk ki a luxushotelek színvonalát, szolgáltatásait, amit eddig nem tudtunk vagy nem akartunk megfizetn
Friss ikon
Off

Törzs

Akciós árak
A héten – a fekete pénteki akcióknak is köszönhetően – csúcsosodott ki az a trend, ami a szállodaiparban volt megfigyelhető az utóbbi hetekben, hónapokban: egyre olcsóbban adják a szállodai szobákat, szolgáltatásokat, hogy ezzel vonzzák be az új foglalásokat, vendégeket. Ez a trend a legtöbb szállodára jellemző, ám a legnagyobb kedvezményeket a négy- és ötcsillagos hotelek kínálják. Azokban a szállodákban, amelyek békeidőben sokszor a szobánkénti 2-300 eurót is elkérik egy-egy éjszakáért, most az árcédula nemritkán 100 euró alatt van (vagyis ha ketten utazunk, akkor ez feleződik), a leggyakrabban a 70–80 eurós sávban mozog, és ebben már benne van a reggeli és az adók is. Ezek az akciók várhatóan az év végéig folytatódnak, sőt, lehet, hogy még később is találkozhatunk ilyen ajánlatokkal. A trend igaz a hiperluxusra is, azokra a hotelekre, amelyek sokszor éjszakánként 500–1000 eurót is elkértek a járvány előtti időszakban (ezek jellemzően olyan luxushelyeken vannak, mint a Maldív-szigetek, Bora Bora, Seychelles-szigetek, Mauritius stb.), ezekbe a szállodákba is tudunk foglalni, igaz, picit drágábban, de a korábbi ár töredékéért, 100-200 euróért éjszakánként.

Miért ilyen olcsó?
Ha az okokat szeretnénk megérteni, nem kell sokat elemezni: a válság miatt megcsappant az utazók száma. A négy- és ötcsillagos hotelek pedig, amelyek elsősorban az üzleti utasokra, konferenciákra összpontosítottak, biztosak lehetnek benne, hogy még ha be is indul az utazási kedv az új év első hónapjaiban, illetve azt követően, az utazók szinte csak turisták lesznek – vagyis ideiglenesen át kell értékelni a célcsoportot, és az egyéni (kisebb-nagyobb csoportos) utazókra összpontosítani. Ők pedig sokkal árérzékenyebbek, mint az üzleti utazók, ezért csak úgy érhetik el, hogy foglalások érkezzenek ebből a szegmensből, ha (jelentősen) csökkentik az árakat.

Rugalmasság
Az akcióknak van egy másik, szintén korábban szokatlan jellemzője, ez pedig a rugalmasság: míg korábban a legolcsóbb árakon foglalóknak azonnal kellett fizetniük, és a foglalást nem lehetett lemondani, most a hotelek sokkal rugalmasabbak, a foglalásnál csak garanciaként kérik el a hitelkártyát, azt nem terhelik, és érkezés előtt szinte bármikor és ingyen módosítható a foglalás – azaz ha egy márciusra tervezett utazást májusra halasztanánk, akkor sem kerül többe a szállás, a hotelek ugyanis nemcsak ingyen kínálják a dátummódosítást, de az esetleges árkülönbözettől is eltekintenek. Vagyis sosem látott akciós áron foglalhatunk, maximális rugalmassággal.

Hol foglaljunk?
A szállodaláncok vagy a kinézett hotel oldalán érdemes foglalni, mivel a legtöbb akció csak akkor érvényes, ha közvetlenül a szálloda(lánc) oldalán foglalunk. Sokszor ezek az akciók a többi, gyűjtőoldalon meg sem jelennek. A láncok előnye, hogy mindegyiknek a világ minden táján van hotele, így sokkal könnyebben tudunk válogatni, és biztosak lehetünk abban is, hogy minőségi szolgáltatást kapunk az utazás során.

Megéri foglalni?
Egyértelműen igen. Hiszen most olyan áron próbálhatjuk ki a luxushotelek színvonalát, szolgáltatásait, amit eddig nem tudtunk vagy nem akartunk megfizetni. És mindemellett még maximális rugalmasságot is kapunk. A legtöbb esetben fizetni sem kell előre, utazni pedig ráérünk akkor, amikor már újraindul az élet.

 

 

Bevezető

A nagy nemzetközi szállodaláncok a napokban rendkívüli akciókat hirdettek meg, így aki jövőre szeretne utazni, annak érdemes átböngészni az ajánlatokat – hiszen sosem látott kedvezményekkel foglalhatunk, és kipróbálhatjuk azokat a hoteleket is, amelyeket eddig nem tudtunk vagy nem akartunk megfizetni.
 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Szabó Laci

Read More

Post Comment