Search by category:
Egyéb kategória

Két új mintavételi pont nyílik Gútán

Két új mintavételi pont nyílik Gútán
Vataščin Péter
2020. 12. 07., h – 16:08

2020. december 7., hétfő – 16:48
Gúta
Friss ikon
Off

Törzs

Összesen 276 új esetet regisztráltak a Komáromi járásban november 30-a és december 6-a között, 186 alkalommal PCR-, 90 esetben antigéntesztek segítségével azonosították a fertőzéseket – tájékoztatta az Új Szót Helena Uríčková, a Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal igazgatóhelyettese és epidemológiai osztályának vezetője. December 7-én összesen 569 aktív esetet tartanak nyilván. A komáromi kórházban 19 beteget ápolnak, közülük két személy szorul lélegeztetőgép segítségére – egy páciens kezelését pedig Nyitrán végzik. Aktív gócpontokkal számolnak vágfüzesi, ógyallai, dunamocsi és csallóközaranyosi idősotthonokban, illetve Komáromban öt, Gútán, Hetényen, Újgyallán (Dulovce), Ímelyen, Perbetén és Ekelen egy-egy családi járványról tudnak. Az iskolák közül a komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpontban kettő, az Eötvös Utcai Alapiskolában egy diák, az ímelyi alapiskolában pedig két pedagógusnál mutatták ki a koronavírust, amellyel kapcsolatosan megtettek minden szükséges óvintézkedést.

Új szűrőállomások

A járásban eddig csak három komáromi helyszínen lehetett elvégeztetni az antigénteszteket. Helena Uríčková kérdésünkre elárulta, kedden, illetve szerdán két gútai szűrőállomás is megkezdheti a működést, hétfő délután már csak a megfelelő engedélyek kiállítására vártak. Az egyik a mentőszolgálat telephelyén, míg a másik a Béke utcán található többfunkciós épületben lesz.

Egyelőre nincs jele annak, hogy Ógyallán – amely a járás harmadik legnagyobb városa 7500 lakossalis nyílna tesztelőpont. Az epidemológus hozzátette: a Komáromi járásban egy iskola sem kezdeményezte a diákok és az alkalmazottak tesztelését, s a napokban csupán egy intézmény érdeklődött a lehetőségek felől.

Bevezető
Komárom/Gúta |

A járásban Komáromon kívül először a 10 ezer fős Gútán nyílnak antigénes tesztelést végző szűrőállomások. A következő napokban kezdik meg működésüket.

Címkék

Település / hely
Komárom/Gúta

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment