Search by category:
Egyéb kategória

Ukrajnában mérséklődött a járvány terjedése

Ukrajnában mérséklődött a járvány terjedése
Mészáros Richárd
2020. 12. 07., h – 14:39

2020. december 7., hétfő – 14:45
koronavírus Ukrajna
Friss ikon
Off

Törzs

A hivatalosan közölt adatok szerint az elmúlt napon 8641-gyel 821 947-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig újabb 145-tel 13 733-ra. Eddig 423 704-an gyógyultak meg, viszont az aktív betegek száma most több mint háromezerrel 384 510-re emelkedett. Az elmúlt héten három napon is előfordult, hogy az aktív betegek száma csökkent. A legtöbb új beteget, több mint 1500-at ismét az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban jegyezték fel előző nap, velük az eddig igazolt fertőzöttek száma Kijevben meghaladta a 81 ezret, az elhunytaké pedig 16-tal 1441-re nőtt.

Az elmúlt napon 1037 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba.

Novemberben, amikor még életben volt az úgynevezett hétvégi karantén – amely alatt szombaton és vasárnap az élelmiszerboltokon, a gyógyszertárakon és a közösségi közlekedésen kívül semmi sem működhetett – a fertőzöttek vasárnapi növekménye minden héten magasabb volt a mostaninál – mutatott rá az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter napi tájékoztatóján kiemelte, hogy az elmúlt héten lassulás volt tapasztalható a fertőzés terjedésének dinamikája tekintetében, ugyanis 7614-gyel kevesebb új fertőzöttet regisztráltak, mint a megelőző héten. Szavai szerint ez augusztus vége óta először fordult elő. Hozzátette, hogy a múlt héten nagyjából ugyanannyi tesztet végeztek el, mint a megelőző héten, vagyis ez nem lehet a csökkenés oka.

A tárcavezető kiemelte még, hogy kórházba is augusztus óta most először került be kevesebb koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg: az elmúlt héten 10 100-an, míg a megelőző héten 11 606-an. Hozzátette, hogy Ukrajnában jelenleg a halálozási arány 1,7 százalékos, az egymillió lakosra jutó halálozás kétszer alacsonyabb, mint Lengyelországban, és háromszor alacsonyabb, mint Franciaországban és Nagy-Britanniában.

Bevezető

Mérséklődött a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, hétfőre kevesebb mint kilencezer új beteget jegyeztek fel egy nap alatt – míg a múlt héten a napi növekmény még mintegy 12–15 ezer közötti volt –, viszont ismét nőtt az aktív betegek száma.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment