Search by category:
Egyéb kategória

Ígéret a kisiskolák megmaradására

Ígéret a kisiskolák megmaradására
Czímer Gábor
2020. 12. 08., k – 18:52

2020. december 8., kedd – 19:23
koronavírus iskola
Friss ikon
Off

Törzs

Korábban az MKP, de más pártok is azon aggodalmuknak adtak hangot, hogy a közelmúltban bejelentett oktatási reform keretében végrehajtott racionalizáció a magyar tanítási nyelvű kisiskolák bezárását jelentheti. A hétfői egyeztetés pontos részletei nem ismertek, az MKP elnöke, Forró Krisztián a közösségi oldalán annyit közölt, tisztázták, hogy az oktatási rendszer átszervezése miatt nem fenyeget a magyar iskolák megszűnése.

A pártnál mi aziránt érdeklődtünk, pontosan milyen, a magyar iskolák védelmét szolgáló reform-intézkedésekről számolt be nekik Filip. Kérdéseinkre írásban megküldött válaszukban úgy fogalmaznak, az oktatási minisztérium még dolgozik az intézkedéscsomagon. 

„Az államtitkár biztosított minket arról, hogy a magyar iskolák megszűnésének veszélye Gröhling miniszter intézkedéscsomagja következtében egyáltalán nem fenyeget” – írja sajtóközleményében az MKP. 

A pártelnök a múlt héten a témában tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, a kormánytól elvárják a magyar oktatási intézmények pozitív diszkriminációját. Az államtitkárral való tárgyalás után a párt azt közölte, a reform 12 pontjának konkrét lépéseit még nem véglegesítették. „A pozitív diszkrimináció kérdését is a következő alkalommal fogjuk megvitatni” – tette hozzá.

A párt szerint a találkozó legfontosabb eredménye az, hogy az államtitkár is támogatja azon szándékukat, hogy kapcsolatban legyenek, és a szakmai kérdésekben, így a reform részleteiről is rendszeresen egyeztessenek. 

Bevezető
Pozsony |

Az MKP vezetése hétfőn az oktatási államtitkárral, Filip Mónikával (SaS) tárgyalt. Az államtitkár biztosította a küldöttséget, hogy az oktatási reform keretében nem fenyeget a magyar iskolák bezárása.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Czímer Gábor

Read More

Post Comment