Search by category:
Egyéb kategória

Komáromnál nem ellenőrzik a határátlépőket

Komáromnál nem ellenőrzik a határátlépőket
Ibos Emese
2020. 12. 08., k – 09:39

2020. december 8., kedd – 10:00
Komárom
Friss ikon
Off

Törzs

A komáromi Erzsébet hídnál reggel 8 óra után ugyan kint volt egy járőrautó, ám a rendőrök ki sem szálltak a gépjárműből, nem ellenőrzik a határforgalmat. Információink szerint reggel 8 óra előtt a Monostori hídnál nem tartózkodott kint egy rendőr sem. Komáromban, a korábbi három héthez képest – gyakorlatilag változatlan a helyzet: rendőrökkel ugyan találkozhatunk a határátkelőknél, de csak nagyon elszórtan állítanak meg valakit. Természetesen nem kizárt, hogy napközben vagy a következő napokban megkezdődik a rendszeres ellenőrzés.

Az ingázóknak ugyanis hétfőtől 14 napnál nem régebbi negatív teszteredményt kell felmutatniuk a határon. A mechanizmus előkészítése kaotikus volt, ezért sok bizonytalanság övezte az intézkedést. Martin Klus (SaS) külügyi államtitkár hétfő esti Facebook-bejegyzésben közölte, a Szlovákiába teszt nélkül belépni szándékozó ingázókat az ellenőrzést végző rendőrök mintavételre küldik ez péntek éjfélig marad így. Szombat 00:01-től viszont már csak érvényes teszteredménnyel engedik be őket az országba. A pontos szabályzás kedd reggel 7 órakor lépett életbe:

Bevezető
Komárom |

A hétfő esti bejelentésekkel ellentétben az országhatárnál Komáromban egyelőre nem szorgoskodnak a rendőrök – nem tudni, hogy ez megváltozhat-e napközben.

 

 

Címkék

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment