Search by category:
Egyéb kategória

Nem gázrobbanás, hanem gyertyaláng okozhatta a tegnapi esti lakástüzet Kassán

Nem gázrobbanás, hanem gyertyaláng okozhatta a tegnapi esti lakástüzet Kassán
Hegedűs Norbert
2020. 12. 10., cs – 07:11

2020. december 10., csütörtök – 07:30
tűzeset kassa
Friss ikon
Off

Törzs

A legelső híradásokban az egyévvel ezelőtt tragikus sorsra jutott eperjesi panelházhoz hasonló gázrobbanásról számoltak be, azonban később kiderült, valószínűleg rövidzárlat vagy egy égve felejtett gyertya lángja okozta a tüzet. Szerencsére senki sem sérült meg, azonban a tűz terjedelme miatt közel két tucatnyi lakost kellett evakuálni az épületből.

Ahogy arról Jaroslav Polaček, Kassa város főpolgármestere és Jozef Fedorčák, a Kassai Kerülti Tűzoltóparancsnokság igazgatója a tűzeset kapcsán szervezett rögtönzött sajtótájékoztatón elmondta, a tűz keletkezését valószínűleg egy adventi koszorún égve felejtett gyertya lángja okozhatta.

Nem gázrobbanás, hanem gyertyaláng okozhatta a tegnapi esti lakástüzet Kassán
2020. 12. 10., cs – 07:14
Hegedűs Norbert
Gallery images
a
a
a
a
a
a
a
a
a
a

Leírás

Németi Róbert felvételei

A helyszínelés és a szükséges vizsgálatok elvégzése után valószínűleg beigazolódik, hogy az elsődleges hírekkel ellentétben nem gázszivárgás és az abból eredő gázrobbanás okozta a lakástüzet. Annak ellenére, hogy a tűz egy ötödik emeleti háromszobás lakásban ütött ki, az egész panellakás érintett. A felsőbb emeleti lakásokra szerencsére nem terjedtek át a lángok, viszont az ötödik emelettől felfelé sűrű füst lepte el az épületet. Ezért volt szükség a lakosok evakuálására“ – mondta Fedorčák.

A sajtótájékoztatón azt is elmondták, hogy a tűz keletkezésekor egy nő és két gyerek tartózkodott a lakásban, de egy másik szobában voltak. Mire észrevették a lángokat, már túl késő volt, ezért elhagyták az épületet. „Az épületből az egyik kisgyereket az édesapja karján vitte ki a tűzoltók segítségével, az egyik nyolcadik emeleti lakásból pedig egy magasemelő segítségével mentettek ki egy bennrekedt lakost“ – tette hozzá az igazgató. A helyszínre riasztott mentőalakulatok értesüléseink szerint legalább hét mechanizmussal és több mint 20 tűzoltó segítségével fékezték meg a lángokat. A polgármester az Új Szónak elmondta, az alsó lakások az oltásnál használt víz miatt teljesen kiáztak, ezért senki sem maradhatott benne éjszakára. „Azok, akik a város segítségét kérték, elszállásoljuk őket. Az esti órákban tudomásom szerint nagyjából öt lakos kérte a segítségünket. Az evakuálás után a rendőrség folyamatosan visszaengedte a lakókat a lakásokba, hogy összeszedjék a legszükségesebb dolgaikat. Azt, hogy véglegesen mikor térhetnek vissza az épületbe, a csütörtöki nap folyamán derülhet ki leghamarabb“ – mondta lapunknak Polaček.

Bevezető
Kassa |

A Dargói hősök lakótelepen szerda este hatalmas lángok csaptak fel az egyik Ovručská utcai nyolcemeletes panelház ötödik emeleti lakásában.

Település / hely
Kassa

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Németi Róbert

Read More

Post Comment