Search by category:
Egyéb kategória

Nem edzhetnek a stadionban a fiatal hokisok

Nem edzhetnek a stadionban a fiatal hokisok
Hegedűs Norbert
2020. 12. 11., p – 14:20

2020. december 11., péntek – 14:31
Michal Slovák, a hokiklub vezetője
Friss ikon
Off

Törzs

A város vezetésének tárgyalását az ülés kezdetétől fogva a kint rekedt jégkorongozók hangos tiltakozása övezte, hokiütőiket ütemesen a padlóhoz verve fejezték ki nemtetszésüket amiatt, hogy nem edzhetnek a városi téli stadionban. A város szerint a stadion működtetése havonta 20 ezer euróba kerülne, és mivel a jelenleg érvényes szabályok szerint egyszerre csak hat személy tartózkodhat benne, nem lenne gazdaságos a működtetése. Jozef Šimko polgármester szerint a fiúknak nem a kultúrházban és a városházán kellene tiltakozni, hanem a kormányhivatal és Igor Matovič kormányfő előtt, aki a jelenlegi járványintézkedésekért felel. Šimko a Merjünk gyorsítani frakciót vádolta meg azzal, hogy a tiltakozó hokisokat az ülésre hívta. A frakció ugyanis indítványozott egy javaslatot, miszerint a stadiont meg kellene nyitni a fiatal sportolók számára.

Csak sportolni akarunk

Michal Slovák, a rimaszombati hokiklub vezetője, a fiatal hokisok edzője elismerte, hogy az intézkedések kedvezőtlenek, de azt is elmondta, hogy Rimaszombaton kívül minden városban lehetővé teszik az edzést a sportklubok számára. Arra figyelmeztette a képviselőket, hogy akár 12 gyerek is edzhetne egyszerre, ha a jégpályát két részre osztanák, de hat személlyel is meg tudják oldani az edzést, hiszen a gyerekek cserélődnének. Elmondta, hogy a hokisok csak a jégen tudnak edzeni, ezért jöttek el a képviselők tanácskozására a gyerekek is a szüleikkel. A klubnak 90 gyerek tagja, Slovák szerint ők képviselik a várost és öregbítik a jó hírét, ezért arra kérte a képviselőket, tegyék lehetővé számukra az edzéseket. Štefan Szántó, a városi hivatal elöljárója cáfolta Slovák szavait, szerinte a törvény nem teszi lehetővé, hogy egyszerre hat személynél többen legyenek a jégen.

Stadion vs. elbocsátás

Tibor Barto, a városi közfenntartó vállalat vezetője megerősítette, hogy a stadion működési költsége havonta 20 ezer eurót jelent, ha kinyitják, ehhez az összeghez még az alkalmazottak bérét is hozzá kell adni. Belátásra kérte a tiltakozókat, mivel a jelenlegi helyzetben nemcsak a hokisok, hanem mindenki más is szenved. Šimko leszögezte, ha eleget tenne a hokisok kérésének, akkor embereket kellene elbocsátania, s ezzel családok megélhetése kerülne veszélybe. A Merjünk gyorsítani frakciót azzal vádolta meg, hogy felheccelték a hokisokat. Slovák viszont világossá tette, hogy a tiltakozást a szülők kezdeményezték, mert látják, hogy más városokban zavartalanul folynak az edzések, csak Rimaszombatban nem. „Én nem akarok a hokiból politikát csinálni!” – mondta. Michal Demeter (Merjünk gyorsítani) képviselő szerint a stadion teljes leállásával nem spórolnak annyit, ami miatt megérné elvenni a sportolási lehetőséget a gyerekektől, ezért ő a megnyitását javasolja.

Nem a hokira

Roman Vaľo, a Merjünk gyorsítani klubjának vezetője emlékeztette Šimkót, hogy a jégcsarnok és a képviselő-testület is a városért, a polgárokért van, a gyerekek már így sem tudnak edzeni egy hónapja, így ha lehetséges, tegyék ezt számukra lehetővé. A polgármester a szavazás előtt azzal érvelt, hogy Igor Matovič a lockdownnal keresztülhúzhatja a jégcsarnok megnyitásának tervét, a kormányfőt pedig pszichopatának nevezte.

A Merjünk gyorsítani frakció javaslatát nem szavazták meg, így a fiatal sportolók nem térhetnek vissza a jégre. Michal Slovák csalódottan vette tudomásul a szavazás eredményét, leszögezte, nem érti, miért nem edzhetnek Rimaszombatban a gyerekek, mikor minden más városban folytatják a felkészülést.

Bevezető
Rimaszombat |

A fiatal jégkorongozók tiltakozása nyújtott háttérzajt a rimaszombati képviselőtestület szerdai üléséhez.

Település / hely
Rimaszombat

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Hegedűs Norbert

Read More

Post Comment