Search by category:
Egyéb kategória

Ibrahimovic elmondta, hogy mi ösztönzi a folytatásra

Ibrahimovic elmondta, hogy mi ösztönzi a folytatásra
Hegedűs Norbert
2020. 12. 12., szo – 15:10

2020. december 12., szombat – 16:30
Zlatan Ibrahimovic
Friss ikon
Off

Törzs

A 39 esztendős svéd csatár január óta az AC Milant erősíti, a mostani idényben szerzett tíz találatával vezeti a Serie A góllövőlistáját, és jelentős a szerepe abban, hogy a milánói vörös-feketék veretlenül vezetik a tabellát. Ibrahimovic ugyanakkor óvatos, mint mondta, társaival remek formában vannak ugyan, és nagyszerű, amit eddig elértek, de nem szabad figyelmen kívül hagyniuk, hogy még nem nyertek semmit.

Még 2017-ben egy súlyos térdsérülés miatt Ibrahimovic hosszú időt kényszerült kihagyni, ami akkor karrierjének kényszerű befejezésével fenyegetett, ám végül éppen ellenkezőleg, a folytatásra ösztönözte, és motiválja azóta is.

„A sérülésem után azt mondtam magamnak: amíg tudok focizni, addig játszani fogok. Ezen a szinten minden a teljesítményről szól. Ha jól teljesítesz, eredményeket érsz el és még a topon vagy – fogalmazott Ibrahimovic. – Abban a pillanatban, amikor nem vagy képes erre, jön valaki más és teljesíteni fog. Bírom a nyomást, nem azért akarok itt lenni, amit korábban elértem, hanem azért, amire most vagyok képes. Ez hozza ki belőlem a legjobbat napról napra, ezért folytatom mindaddig, amíg már nem leszek képes minderre” – fejtette ki.

Ibrahimovic hosszú és sikeres pályafutása alatt volt a Malmö, az Ajax, a Juventus, az Internazionale, a Barcelona, a Milan és a Paris Saint-Germain futballistája, mielőtt 2016 és 2018 között a Manchester Unitedet erősítette, hogy aztán a Los Angeles Galaxynál töltött tengerentúli időszak után idén visszatérjen korábbi együtteséhez, a Milanhoz.

A svéd válogatottban 2001 és 2016 között 116 mérkőzésen 62 alkalommal volt eredményes, az angolok ellen szerzett távoli ollózós góljával 2013-ban kiérdemelte az év legszebb góljáért odaítélt Puskás-díjat.

Bevezető

Az újabb fénykorát élő Zlatan Ibrahimovicot saját bevallása szerint a Manchester United labdarúgójaként három éve elszenvedett térdsérülése ösztönözte arra, hogy elnyújtsa pályafutását, amelynek lezárására még mindig nem áll készen.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment