Search by category:
Egyéb kategória

Krajčí: a jól beállított járványellenes harcba beavatkozott a politika

Krajčí: a jól beállított járványellenes harcba beavatkozott a politika
Hegedűs Norbert
2020. 12. 12., szo – 14:04

2020. december 12., szombat – 14:04
Marek Krajčí
Friss ikon
Off

Törzs

Krajčí szerint a tesztelésnek és a többi intézkedésnek köszönhetően sikerült 60 százalékkal csökkenteni a járvány intenzitását, de rögtön elkezdődött a lobbizás, hogy ki kell nyitni az iskolákat és az éttermeket.

„Sajnos, elkedődött egy pllitikai beavatkozás egy jól beállított rendszerbe, amely, ha tovább folytatódik, akkor most megengedhetnénk magunknak, hogy ne kelljen olyan szigorú intézkedéseket hozni.“ – mondta.

Krajčí szerint ha az emberek felelősségteljesebben viselkednének, a legtöbb intézkedés enyhébb lehetne. A társadalom egy része viszont felelőtlen, és erre a többiek is ráfizetnek. A miniszter elmondta, hogy a kijárási tilalomról a kormány fog dönteni.

Vitapartnere, Richard Takáč (Smer) elmondta, hogy nem Igor Matovič kormányfőnek (OĽaNO) irányítani a helyzetet. Takáč szerint az emberek frusztráltak, mert nem látják, hogy mi vár rájuk. Elutasította vádat, hogy az ellenzék is felelős lenne a kialakult helyzetért. Azt is hangsúlyozta, hogy ideje lenne elkezdeni hallgatni a szakértőkre.

Ebben Krajčí is egyetértett, aki szerint a szakértők javaslatait egy plitikai elhatározásnak is támogatnia kell.

Bevezető

A jól beállított járványellenes küzdelembe beleavatkozott a politika – állította Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter az RTVS politikai vitaműsorában.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment