Search by category:
Egyéb kategória

Sulík: Még nem dőlt el, lesz-e kijárási korlátozás

Sulík: Még nem dőlt el, lesz-e kijárási korlátozás
Mészáros Richárd
2020. 12. 13., v – 12:30

2020. december 13., vasárnap – 12:48
Richard Sulík
Friss ikon
Off

Törzs

A kijárási korlátozás bevezetésére pénteken tett javaslatot a járványbizottság, erről azonban még a központi válságstábnak, a koalíciós tanácsnak, valamint a kormánynak is döntenie kell – emlékeztetett Sulík azzal, hogy erre feltételezhetően szerdán kerül sor. Mint mondja, ő maga támogatja a teljes lezárást, de csak a járvány által leginkább sújtott régiókban.

„Ugyanakkor el kell gondolkodnunk azon, mi lesz utána. Ha az egész országban bevezetik, rendben, de mi lesz utána? Egy kis időre süllyed a járványgörbe, néhány héttel később azonban újra emelkedik majd” – véli Sulík.

A gazdasági miniszter kifogásolja, hogy Szlovákia nem rendelkezik egy átlátható járványtervvel, egyúttal sérelmezi, hogy az általa bemutatott, szakemberek segítségével kidolgozott „Egészségügyi szemafor” tervezetét nem fogadták el. 

„Jelenleg nem tudom megmondani, egyetértek-e a lockdownnal, amíg nem látok egy tervet” – fűzte hozzá.

Sulík ugyanakkor egyetért Zuzana Čaputová államfővel abban, hogy Igor Matovič (OĽaNO) kormányfőnek meg kéne fontolnia, hogy átadja másnak a pandémia kezelését. Sulík úgy véli, Matovičnak egy olyan személyt kéne megbíznia ezzel, aki jó szervezőkészséggel rendelkezik, és akiben ő maga is megbízik. Sulík szerint erre alkalmas személy lehetne Peter Škodný. 

(mr, Denník N, aktuality.sk)

Bevezető
Pozsony |

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter támogatja a kijárási tilalom bevezetését, de csak a koronavírus-járvány által leginkább sújtott járásokban – jelentette ki vasárnap a közszolgálati televízió O 5 minút 12 című műsorában.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment