Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: Ferenc pápa azt üzente Szlovákiának, küzdjön és tartson ki (GALÉRIA)

Čaputová: Ferenc pápa azt üzente Szlovákiának, küzdjön és tartson ki (GALÉRIA)
Hegedűs Norbert
2020. 12. 14., h – 15:37

2020. december 14., hétfő – 15:44
Zuzana Čaputová ferenc pápa
Friss ikon
On

Törzs

Čaputová meghívta a pápát Szlovákiába. Ferenc pápa elfogadta a meghívást, és azt mondta, a járványhelyzet alakulásától függ, mikor tud eleget tenni neki.

„Valóban őszintén mondta, hogy szeretne eljönni” – mondta Čaputová, és hozzátette, minden a járványhelyzettől és a pápa egészségi állapotától függ. A találkozón a világon és Szlovákiában jelenleg uralkodó helyzetéről volt szó. A köztársasági elnök tájékoztatása szerint a katolikus egyházfő úgy fogalmazott:

„a válság után soha semmi nem marad olyan, amilyen régen volt. Ezért fontos, hogy mindannyian közösen dolgozzunk azon, hogy egységes legyen a világ, és hogy meg tudjunk felelni a kihívásnak” – mondta.

Čaputová elmondta, Ferenc pápa a nők a válságban betöltött különleges szerepéről és helyzetéről is beszélt. „Azt mondta, a nők az agyaság miatt közelebb vannak az élethez, ezért talán fontosabb szerepet játszhatnak a helyzet enyhítésében, valamint a világ és az ország egyesítésében” – mondta Čaputová.

GALÉRIA: Čaputová meglátogatta Ferenc pápát
2020. 12. 14., h – 15:41
Hegedűs Norbert
Gallery images
čaputová ferenc pápa
čaputová ferenc pápa
čaputová ferenc pápa
čaputová ferenc pápa
čaputová ferenc pápa
čaputová ferenc pápa
čaputová ferenc pápa

Leírás

TASR-felvételek

Az elnök négy nagy adventi gyertyát vitt a pápának, a gyertyákat védett műhelyben dolgozó hátrányos helyzetű emberek készítettek újrahasznosított anyagokból, mert a klímaváltozás témája közel áll a pápához. Egy Szűz Máriát ábrázoló képet is ajándékozott a Szentatyának a köztársasági elnök, Szűz Mária Szlovákia védőszentje. Szlovák tudósok 10 ezer darab PCR-tesztet küldtek a Vatikánba. „A pápa és a Szentszék hajléktalan emberekről is gondoskodik, van egy kórházuk, ahol gondozzák őket. Ez nagy segítség számukra ebben a nehéz időszakban” – mondta az államfő.

Pavol Čekan biokémikus, az elnöki küldöttség tagja elmondta, nagyon örült a PCR-teszteknek a pápa. A Szentszék számos menekültről is gondoskodik, úgyhogy ezen a téren is hasznát fogják venni ezeknek a teszteknek. „Óriási tekintélynek és nagy embernek tartom a pápát, aki valóban szeretetet ad a világnak. Megkértem, hogy imádkozzon Szlovákiáért is” – nyilatkozta Čekan a találkozó után.

A pápa egy bronzból készült művészeti alkotást ajándékozott a szlovák államfőnek, az alkotás címe: Legyen a béke hírnöke. Két pápai irat nyomatát is ajándékba kapta a Szentatyától az államfő.

Čaputová Paul Richard Gallagher érsekkel, a Vatikáni Államközi Kapcsolatok titkárával is találkozott a Vatikánban. Találkozott továbbá Jozef Tomek szlovák bíborossal is. Az államfő virágcsokrot helyezett el Szent Cirill sírjánál a Szent Kelemen-bazilikában.

Bevezető

Ferenc pápa azt üzente Szlovákiának a koronavírus-járvány elleni küzdelemmel kapcsolatban, hogy küzdjön és tartson ki – nyilatkozta Zuzana Čaputová köztársasági elnök a vatikáni pápai audienciát követően.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment