Search by category:
Egyéb kategória

Húsvéti képeslap karácsonyra

Húsvéti képeslap karácsonyra
Hegedűs Norbert
2020. 12. 14., h – 08:14

2020. december 14., hétfő – 09:00
karácsony illusztráció
Friss ikon
Off

Törzs

Az ő falujukban nem volt posta, ezért át kellett ballagniuk a szomszédos településre, hogy karácsonyi üdvözlőlapjaikat feladhassák. Az erdőn keresztül mentek, mert az erdőn keresztül menni jó. Én már hoztam a húsvétiakat is – lengette meg a kezében levő tíz-tizenöt képeslapot Ervin. Bandika dermedt tekintettel fogadta a bejelentést, és megkérdezte barátját, hogy képzeli mindezt. Ervin a magyarázat kezdete előtt rágyújtott egy rövid Marsra. Azt hallottam, hogy a világjárvánnyal terhelt ünnepi készülődésnek köszönhetően idén a posta is lassabban kézbesít, ami, ismerjük el, természetes. Az emberek mostanában egyszerre félnek, unatkoznak és sietnek, ezeknek az erőknek a szinergiaeffektusa pedig azt okozta, hogy az elektronikus üzenetküldő módok helyett sokan visszatértek a képeslapokra. Mint ahogy mi is, ha megfigyeli, most éppen képeslapjainkkal igyekszünk a postára. Na szóval, és mivel jómagam szeretek előrelátó módon intézkedni, úgy döntöttem, hogy túljárok a rendszer eszén, és feladom a jövő húsvéti képeslapokat is. Tessék, nézze meg, itt vannak rajta a zöld fűben figyelő nyulak, meg a kiscsibe, meg a Hello Kitty-s hímes tojás. Múltkor láttam az interneten egy videót, amelyben egy orosz néni azt mutatta, hogyan lehet a lila hagyma héjával meg ragasztópisztollyal Hello Kitty motívumos hímes tojást készíteni. De nemcsak olyat, hanem Lenin portréjával is festett, meg Gagarinéval, meg milyen volt még, azt hiszem Sarapova, meg Ovecskin, meg Kirill moszkvai pátriárka arcképével is alkotott húsvéti tojásokat, nagyon ügyes asszony. Szereti a vásárló, ha van választék.

Bandika nem szólt semmit, csak hallgatta, ahogy a bakancs alatt csikorog a hó. A magasles mellett elhaladva észrevették, hogy a zúzmarás fűben egy henger alakú, kékesszürkés pléhdobozka hever. Energiaitalt tartalmazhatott, és néhány hete itt felejtette valaki. Az is lehet, hogy egy szarka lopta el egy városi kukából, mivel fénylett, és itt pottyantotta le – vélekedett Bandika. Ervin megrázta a fejét és közbeszólt. A szarka nem hülye állat. Sosem csinálna ilyet. Ez egy főemlős műve. Csak azt nem értem, hogy ha megitta az energiaitalt, energetikailag felfokozott állapotában miért nem maradt energiája arra, hogy ezt a szemetet magával vigye. Ezt a löttyöt azzal reklámozzák, hogy szárnyakat ad. Bandika ismét közbeszólt. Szerintem szárnyai nőttek az illetőnek, és egyszerűen elrepült, a pléhdobozt meg azért hagyta itt, mert ha magával vitte volna a levegőbe, az légszennyezés.

Ebben végre mindketten egyet tudtak érteni. A postán is csak ketten álltak előttük, viszont a postamesternőnek nagyon sok volt a dolga, így megkérte a fiúkat, hogy a bélyegeket maguk ragasszák rá a lapokra, ő majd csak lepecsételi. Bandikának čaputovás bélyegeket adott, Ervin lapjaira pedig olyanok kerültek, amelyeken a süvétei rotunda látható.

A szerző a Vasárnap munkatársa

Bevezető

Felfoghatatlanul fullasztó füstfelhő ereszkedett a falura, amikor Bandika és Ervin elindultak a postára. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Veres István

Read More

Post Comment