Search by category:
Egyéb kategória

Szigorodtak a szabályok a síközpontokban, negatív tesztet kell felmutatni

Szigorodtak a szabályok a síközpontokban, negatív tesztet kell felmutatni
Hegedűs Norbert
2020. 12. 14., h – 14:36

2020. december 14., hétfő – 15:30
síközpont
Friss ikon
Off

Törzs

A tízévesnél idősebb vendégeknek 72 órásnál nem régebbi negatív PCR- vagy antigéntesztet kell felmutatniuk, a sífelvonóban egyszerre csak egy személy, vagy egy család tagjai tartózkodhatnak. A szállodavendégeket is csak negatív teszttel fogadják, és a közös helyiségekben nem lehet étkezni. Az üzemeltetőnek gondoskodnia kell a helyiségek tisztaságáról és fertőtlenítéséről.

Andrej Doležal közlekedési miniszter (Sme rodina-jelölt) elmondta, Szlovákia az egyetlen ország, amely csak teszttel engedélyezi a téli üdülőhelyeket látogatását. Hozzátette, reméli, az idegenforgalom támogatása még ebben az évben megvalósul.

A támogatási rendszer kidolgozása a végéhez közeledik, a miniszter tájékoztatása szerint a tárca a múlt hét végétől pályázónként 200 ezer euróig terjedő támogatást tud nyújtani. A segélyek kifizetését még ebben az évben megkezdenék, Doležal szerint katasztrofális a helyzet ebben az ágazatban. Egyelőre 100 millió eurót különítettek el a turizmus támogatására.

Az idei téli turistaszezon inkább a túlélésről fog szólni, és ez is csupán néhány cégre és munkáltatóra érvényes – mondta a TASR hírügynökségnek Marek Harbuľák, a Szlovák Idegenforgalmi Szövetség (ZCR) elnöke. Megjegyezte, nincsenek nagy elvárásaik ezen a télen. A szállodai foglalások továbbra is minimálisak.

Bevezető

Hétfőtől szigorúbb szabályok vannak érvényben a szállodákban, a sífelvonókon. A látogatóknak negatív COVID-19-tesztet kell felmutatniuk. A szigorítást a közegészségügyi hivatal (ÚVZ) rendelte el.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment