Search by category:
Egyéb kategória

Kihirdették az év kórházait

Kihirdették az év kórházait
Mészáros Richárd
2020. 12. 15., k – 10:52

2020. december 15., kedd – 11:00
F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház és Rendelőintézet
Friss ikon
On

Törzs

Előbbi az egyetemi kórházak, utóbbi az általános kórházak kategóriában vitte el a pálmát. A szlovákiai kórházakat a Gazdasági és Szociális Reformok Intézete (INEKO) rangsorolta, idén már hatodik alkalommal.

Dušan Zachar, az INEKO elemzője kifejtette: a kórházakban nyújtott egészségügyi szolgáltatások minőségéről és hatékonyságáról közölt transzparens információknak köszönhetően a nyilvánosság megalapozottabb döntéseket hozhat, és hatékonyabban gyakorolhat nyomást a közszolgáltatások javítása érdekében, ez pedig folyamatos fejlődésre ösztönzi az egészségügyi intézményeket. Hozzátette: a végső cél az, hogy a páciensek a lehető legjobb ellátást kapják a legjobb áron, a „minőséget a pénzünkért” elvvel összhangban.

A kórházak értékeléséről bővebb tájékoztatás a kdesaliecit.sk weboldalon található, ahol az idei értékelés mellett elérhetők a korábbiak eredményei is.

Az egészségügyi intézményeket a következő területeken értékelték és hasonlították össze: az egészségügyi szolgáltatások színvonala, a tapasztalatok, a diagnózisok igényessége, a páciensek elégedettsége, a gazdálkodás hatékonysága és a kórházak átláthatósága.

Az egyetemi kórházak kategóriában a második helyen a Rózsahegyi Sznf Központi Katonai Kórház végzett, a harmadikon pedig a Turócszentmártoni Egyetemi Kórház. A tavalyi eredményéhez képest javított az ország legnagyobb kórháza, a Pozsonyi Egyetemi Kórház, amely a negyedik helyen végzett. Az állami egyetemi kórházak kategóriában a legtöbb helyet a Zsolnai Egyetemi Kórház és Rendelőintézet lépett előre, amely idén az ötödik lett. Az INEKO szerint a kórházak eredményeire a világjárvány nem volt hatással.

Az általános kórházak kategóriában a kassa-sacai AGEL kórház végzett az első helyen. Az eredményt a rangsorolók a színvonalas egészségügyi szolgáltatásokkal, a műtőorvosok tapasztaltságával és a páciensek elégedettségével indokolták. A második helyen az ólublói, a harmadikon pedig a Svet zdravia hálózathoz tartozó iglói kórház végzett.

Bevezető
Pozsony |

A két legjobb kórház idén is a besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház és Rendelőintézet, valamint a kassa-sacai 1. magánkórház lett.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment