Search by category:
Egyéb kategória

Sulík nem készíti elő a közbeszerzési törvény módosítását

Sulík nem készíti elő a közbeszerzési törvény módosítását
Mészáros Richárd
2020. 12. 17., cs – 16:28

2020. december 17., csütörtök – 16:31
Richard Sulík
Friss ikon
Off

Törzs

Sulík megjegyezte, hogy ez a törvény ráadásul Štefan Holý (Sme rodina) miniszterelnök-helyettes hatáskörébe tartozik, aki nem sokkal korábban készítette el annak módosítását. Hozzátette: a gazdasági minisztérium már megkezdte az antigéntesztek beszerzését a jelenleg érvényes jogszabállyal összhangban.

A miniszter arról is beszélt, hogy a megbízást csak ötödszörre sikerült megfelelően megfogalmazni, és így az a tárcához hivatalosan csak december 6-án, vasárnap érkezett meg. Már másnap megkezdték az előzetes piaci konzultációkat. Sulík hangsúlyozta: a feladatot a tárcája annak ellenére is teljesíti, hogy azzal a központi válságstáb eredetileg a belügyminisztériumot bízta meg november 9-én. Tíz nappal később különösebb magyarázat nélkül átruházta a feladatot a gazdasági minisztériumra.

A jelenleg hatályos jogszabály megsértése nélkül leghamarabb 2021. január 7-én szállíthatják le az antigénteszteket. „A kormányfőnek minderről tudomása van, és ha amiatt bírálja a gazdasági tárcát, hogy nem szerzi be a teszteket, akkor tudatosan valótlanságot állít” – jegyezte meg Sulík.

Matovič Sulík

Matovič elcsukló hangon szólította fel Sulíkot, mondjon le

Pozsony |

Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő elcsukló hangon szólította fel lemondásra Richard Sulík (SaS) gazdasági minisztert, amiért kudarcot vallott az antigéntesztek beszerzésében.

A tárcavezető szerint a jelenlegi helyzetben a legfertőzöttebb régiókban kellene tömegesen tesztelni. Úgy véli, Árva példája bizonyítja, hogy van értelme kombinálni a célzatos tesztelést a szigorú óvintézkedésekkel.

„Kezdettől fogva egyértelműen támogattam ezt a megoldást, és belefoglaltuk az SaS által kidolgozott Egészségügyi szemafor című dokumentumba is, melyet a kormányfő elutasított” – tette hozzá Sulík.

Bevezető
Pozsony |

Gyorsított eljárásban módosítani egy jogszabályt valakinek a kérésére lehetetlen. A jogalkotási eljárásnak megvannak a maga szabályai, a közbeszerzések esetében ráadásul a vonatkozó európai irányelveknek is meg kell felelni, amelyek a szlovák törvények felett állnak. Egy jogállamban megengedhetetlen ezeknek a szabályoknak az áthágása, a gazdasági minisztérium tehát nem készíti el gyorsított eljárásban a közbeszerzési törvény módosítását, ahogy azt Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő kérte – jelentette ki Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter, reagálva a kormányfő felszólítására.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment