Search by category:
Egyéb kategória

Helyenként ónos eső és eljegesedett hó nehezíti a közlekedést

Helyenként ónos eső és eljegesedett hó nehezíti a közlekedést
Hegedűs Norbert
2020. 12. 18., p – 09:41

2020. december 18., péntek – 09:41
ónos eső
Friss ikon
Off

Törzs

A vállalat ónos esőre és az utak jegesedésére figyelmeztet, amely a nedves és vizes útszakaszokon alakul ki alacsony hőmérséklet mellett. Helyenként egy centiméter vastagságú eljegesedett hó borítja a Dénesnyereg (Úhornianske sedlo) és Krasznahorkaváralja (Krásnohorské Podhradie), valamint a Skalka és Körmöcbánya közötti útszakaszt, ahogy a Dobsina (Dobšiná) környékén lévő utakat is. Egy centiméternyi friss hó van helyenként a Breznóbánya-Vámos (Brezno – Mýto pod Ďumbierom) útszakaszon. Helyenként a dobsinai hegyi átjárón is eljegesedett hó borítja az utat.

Ezenkívül köd nehezíti a közlekedést Vazsec (Važec), Vihodna (Východná), Csorba (Štrba) és Pastierske környékén, ahol a látótávolság 50 méter. Alsókubin (Dolný Kubín), Stósz (Štós), Selmecbánya (Banská Štiavnica) és Tatranská Štrba térségében a látótávolság 100 méter.

Bevezető

Jelenleg minden megfigyelt autópálya, gyorsforgalmi út, hegyi átjáró és más útszakasz járható az országban. Az útburkolat a legtöbb helyen nedves vagy vizes. Helyenként viszont eljegesedett hó, ónos eső és köd nehezíti a közlekedést. Erről a Szlovák Útkezelő Vállalat (SSC) tájékoztatott a zjazdnost.sk honlapon.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment