Search by category:
Egyéb kategória

Ha valaki pozitív személlyel érintkezett, 10 nap karantén vár rá

Ha valaki pozitív személlyel érintkezett, 10 nap karantén vár rá
Mészáros Richárd
2020. 12. 19., szo – 09:50

2020. december 19., szombat – 11:00
koronavírus
Friss ikon
Off

Törzs

Hozzátette: a tiszti főorvos az állam működéséért felelős, kulcsfontosságú személyeket részben felmentette e kötelezettség alól. Nekik öt napig kell karanténban maradniuk, amely véget ér, ha negatív teszteredményt produkálnak. A rossz járványügyi helyzetre való tekintettel viszont azt tanácsolja a politikusoknak és másoknak is, hogy inkább otthonról dolgozzanak.

Az epidemiológus erről annak kapcsán beszélt, hogy a koalíciós pártok vezetői és a kormánytagok, akik érintkeztek Igor Matovič (OĽaNO) kormányfővel, pénteken házi karanténba vonultak, illetve leteszteltetik magukat. Matovič, Naď és Remišová igazoltan koronavírus-fertőzött.

Daša Račková, a Szlovák Közegészségügyi Hivatal szóvivője a TASR hírügynökségnek megerősítette: a tiszti főorvos által adott kivétel minden államigazgatási vagy önkormányzati szervnél dolgozó alkalmazottra érvényes. Hozzátette: amennyiben ezek a dolgozók biztonságosan tartották a kapcsolatot egy Covid-19-pozitív személlyel, nem kell házi karanténba vonulniuk és kimaradniuk a munkából, ha nem jelentkeznek náluk légúti betegségre jellemző tünetek. Dönthetnek viszont úgy, hogy önkéntes karanténba vonulnak” – fűzte hozzá.

Bevezető
Pozsony |

Ha valaki Covid-19-pozitív személlyel érintkezett, tíz napig karanténban kell maradnia. Leghamarabb az ötödik napon teszteltetheti le magát. Lehet, hogy a jelen helyzetben a tesztelésre később kerül sor, mivel a mintavételi állomások túltelítettek – jelentette ki Zuzana Krištúfková epidemiológus.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment