Search by category:
Egyéb kategória

Idén se halasszuk az utolsó pillanatra a banki átutalást

Idén se halasszuk az utolsó pillanatra a banki átutalást
Mészáros Richárd
2020. 12. 21., h – 15:09

2020. december 21., hétfő – 15:21
laptop k
Friss ikon
Off

Törzs

A szombattól érvényes járványügyi megszorítások a bankokat nem érintik, vagyis ezek ügyfelei továbbra is ellátogathatnak a bankfiókokba, hogy a halaszthatatlan pénzügyeiket elintézzék, a bankok azonban már előre figyelmeztettek, hogy az ünnepek miatt módosítanak a nyitvatartási időn. A nagybankok közül az Általános Hitelbank (VÚB) továbbra is a szokásos időben várja az ügyfeleit. „Mivel a bankok kivételt kaptak a járványügyi megszorítások alól, az ügyfeleink továbbra is felkereshetik a fiókjainkat. Az ünnepek alatt azonban természetesen minden fiókunk zárva tart” – nyilatkozta Dominik Miša, a VÚB szóvivője. A VÚB fiókjai így december 24-én, 25-én és 26-án is zárva tartanak, nem fogadják majd az ügyfeleket január elsején és január 6-án sem, december 31-én pedig az összes fiókjuk délig tart majd nyitva.

Online átutalás

A karácsonyi ünnepek táján több olyan fontos banki átutalás is van, ami nem tűr halasztást, vagyis még az év vége előtt feltétlenül időt kell rá szakítanunk, a fontos átutalásokat így semmiképp sem szabadna az utolsó pillanatra hagyni. Ha a pénzt a bankunkon belül utaljuk át az egyik számláról a másikra, a pénz többnyire még aznap megérkezik a megadott számlára. Ám ha ugyanezt egy másik bankban nyitott számlára szeretnénk átutalni, minimum plusz egy nappal kell számolnunk. Dominik Miša szerint, aki a VÚB bankon belül szeretne pénzt utalni az egyik számláról a másikra úgy, hogy a pénz még idén megérkezzen az adott számlára, erre a bankfiókban december 31-én délig keríthet sort, míg online átutalás esetén legkésőbb este nyolcig van erre ideje. Ha a VÚB ügyfeleként más bankban nyitott számlára utalnánk pénzt, az átutalás az év végéig csak akkor valósul meg, ha a bankfiókban erre december 30- án este negyed hétig adunk utasítást. Online átutalásnál a végső határidő december 31-én reggel fél kilenckor jár le.

Az Általános Hitelbankhoz hasonlóan az ünnepek alatt zárva tartanak a másik nagybank, a Szlovák Takarékpénztár fiókjai is. „Az üzletközpontokban található fiókjainkban azonban már december 21- étől módosul a nyitvatartási idő. Ezek egészen január 10-éig délelőtt tíztől este hatig lesznek nyitva, délután egy és két óra között azonban ebédszünetet tartanak. A többi fiókunkban nem változik a nyitvatartási idő” – mondta Michal Kopecký, a Szlovák Takarékpénztár PR-menedzsere, aki szerint december 31-én ők is délig tartanak majd nyitva. A Tatra banka a honlapján tájékoztatott az elkövetkező napokban várható nyitvatartásról. A Szlovák Takarékpénztárhoz hasonlóan ők is már december 21-étől módosítanak az üzletközpontokban található fiókjaik üzemidején. Ezek délelőtt tíztől este hatig várják majd az ügyfeleket.

A Tatra banka is délig tart nyitva szilveszterkor, ezenkívül azonban több változást is bejelentett. Fiókjai a december 24. és 27. közötti időszakon kívül zárva tartanak majd január 1. és 3. között, valamint január 9-én és 10-én is.

Vigyázzunk az elütésekre

A pontos nyitvatartási időkről a bankok az internetes honlapjukon tájékoztatnak. Mivel az online átutalásokkal kapcsolatos feltételek szempontjából is jelentős különbségek lehetnek közöttük, mindenképp érdemes felkeresnünk pénzintézetünk honlapját a bővebb tájékoztatásért. A banki szakemberek külön figyelmeztetnek arra is, hogy nem árt akár többször is leellenőrizni, valóban jó adatokat adtunk-e meg az átutaláshoz, ebben a stresszes időszakban ugyanis a szokásosnál is többen írnak be rossz bankszámlaszámot.

(mi, TASR)

Bevezető
Pozsony |

A banki ügyfelek az elkövetkező napokban is felkereshetik a pénzintézetüket, előtte azonban nem árt tájékozódni, mivel az ünnepek miatt a bankok is módosították a nyitvatartási idejüket. Érdemes odafigyelni a pénzátutalásra is.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

Read More

Post Comment