Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: Igyekezzünk a lehető legkevesebb emberrel találkozni

Čaputová: Igyekezzünk a lehető legkevesebb emberrel találkozni
Hegedűs Norbert
2020. 12. 22., k – 15:55

2020. december 22., kedd – 15:55
Zuzana Čaputová
Friss ikon
Off

Törzs

A kialakult helyzet miatt az államfő arra kéri az embereket, hogy a kapcsolataikat – még ha ez túl is mutat az érvényben lévő intézkedéseken – csökkentsék a minimumra. Hozzátette: az egészségügyi dolgozóknak azzal is segítenek, ha elkerülik azokat a kockázatos tevékenységeket, amelyek miatt kórházba kerülhetnek.

„A korlátozások hatása egyelőre nem látszik, rövid ideje vannak érvényben, és túl sok kivételt tartalmaznak a mobilitás lényegesebb csökkentésével kapcsolatban” – állapította meg az államfő.

A fertőzött páciensek kezelésében a kisebb kórházak és a magánkórházak is segítenek. A megfertőződött egészségügyi dolgozók számának növekedése miatt további egészségügyi alkalmazottak segítségére lesz szükség, akik más részlegeken teljesítenek szolgálatot vagy a kórházakon kívül dolgoznak – tájékoztatta a miniszter az államfőt.

„Nem jó hírek ezek, és nincs sok lehetőségünk arra, hogy megváltoztassuk ezt a kedvezőtlen tendenciát. Azért viszont meg tudjuk tenni a maximumot, hogy a hozzátartozóink ne kerüljenek a karácsonyi vacsoraasztal mellől az új fertőzöttek közé” – jegyezte meg az államfő. Ezért arra szólított fel, hogy csökkentsük a minimumra a kapcsolatainkat.

„Az egészség a legnagyobb ajándék, amelyet idén karácsonykor adhatunk” – közölte.

Az államfő hozzátette: az emberek úgy segíthetnek az egészségügyi dolgozóknak és saját maguknak, ha jobban odafigyelnek arra, hogy más kockázatos tevékenységek végzése miatt ne kerüljenek kórházba. „Például pirotechnikai eszközök használata, rossz életmód vagy az utakon való fegyelmezetlenség, illetve figyelmetlenség miatt. Ebben a helyzetben minden páciens munkát ad és terheli az orvosokat és nővéreket, akik emiatt hiányozhatnak a kórházi ápolásra szoruló páciensek mellől, az életmentő beavatkozások során” – figyelmeztetett.
 

Bevezető

Az év végéig 3000 koronavírus-fertőzött és 300 mesterséges lélegeztetésre szoruló pácienst várnak a kórházakban. Erre Zuzana Čaputová államfő hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán, miután telefonon beszélt Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszterrel.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment