Search by category:
Egyéb kategória

Greenpeace: Karácsonykor számos környezetbarát ajándékot lehet a fa alá tenni

Greenpeace: Karácsonykor számos környezetbarát ajándékot lehet a fa alá tenni
Hegedűs Norbert
2020. 12. 22., k – 16:44

2020. december 22., kedd – 18:00
karácsony illusztráció
Friss ikon
Off

Törzs

„A jelenlegi helyzetben online rendeléssel támogathatjuk például az antikváriumokat, vásárolhatunk online second handekben, bazárokban stb. Egyes dolgoknak új életet adhatunk, és újrahasznosíthatjuk azt, amire másnak már nincs szüksége. Vagy: saját magunk is megpróbálkozhatunk eredeti ajándékok előállításával. Hiszen nincs annál nagyobb öröm, mint mikor egy saját kezűleg készített és szívből adott ajándékot kapunk” – mondta Brandysová.

Manapság sok terméket „fölösleges csomagolás” nélkül vagy visszaváltható csomagolásban is megvásárolhatunk – emlékeztetett a szóvivő. Példaként a szilárd sampont, szappant, arctisztító párnát vagy ökologikus háztartási kellékeket említett, amelyeket az ún. hulladékmentes boltokban lehet kapni.

Brandysová a nem dologi jellegű ajándékokra, az élményekre is felhívta a figyelmet. „Ilyen ajándék lehet egy egész évre szóló bérlet egy színházba vagy moziba, koncertbelépő, nyelvkurzus vagy más tanfolyam befizetése, wellness hétvége, egy nonprofit szervezet támogatása vagy egy online előfizetés” – magyarázta.

Bevezető

Karácsonykor számos környezetbarát „zöld” ajándékot lehet a fa alá tenni. A használt ajándékok is környezetbarát megoldásnak számítanak. Ezt Patrícia Brandysová, a Greenpeace Szlovákia szóvivője mondta a TASR-nek.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment