Search by category:
Egyéb kategória

Valószínűleg már Szlovákiába is eljutott az új koronavírus-mutáció

Valószínűleg már Szlovákiába is eljutott az új koronavírus-mutáció
Mészáros Richárd
2020. 12. 22., k – 23:02

2020. december 23., szerda – 07:00
Marek Krajčí
Friss ikon
Off

Törzs

„Tekintettel arra, hogy a lakosság nem kis része ingázik Anglia és Szlovákia között, valószínű, hogy a koronavírus új mutációja már jelen van Szlovákiában” – állapította meg a miniszter, hozzátéve: a szlovák görbe nagyon hasonló az angliai fertőzött területek görbéjéhez. A mutálódott vírus jelenlétére utal az is, hogy magas a fertőzöttek aránya egyes marginalizálódott közösségekben.

Krajčí állítása szerint Szlovákia összes jelentősebb laboratóriumában képesek kimutatni a PCR-mintákból a koronavírus új, fertőzőbb változatát, sőt, az antigén tesztek is kiszúrhatják a mutálódott vírust. Hozzátette: az új variáns magas reprodukciós száma miatt 40 százalékkal nehezebb küzdeni ellene, mint az eredeti típus ellen. A betegség lefolyása ugyanakkor nagyon hasonló a mutálódott vírus esetében is. A miniszter utalt rá, hogy a lakosság teljes megfertőződése fenyeget, aminek következtében összeomolhat az egészségügyi ellátórendszer. Ettől elsősorban az oltás menthet meg minket, fűzte hozzá.

Krajčí felszólította a lakosokat, hogy tartsák be a kijárási tilalmat és a bevezetett óvintézkedéseket.

Bevezető
Pozsony |

A Nagy-Britanniában kimutatott új koronavírus-mutáció valószínűleg már eljutott Szlovákiába is, közölte Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügy-miniszter a közösségi hálón kedden. Hozzátette: a Nagy-Britanniából Szlovákiába érkezők esetében szigorúbban ellenőrzik a karanténintézkedések és a tesztelési kötelezettség betartását.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment