Search by category:
Egyéb kategória

Az oltás védelmet nyújthat az új koronavírus-mutációval szemben is

Az oltás védelmet nyújthat az új koronavírus-mutációval szemben is
Mészáros Richárd
2020. 12. 23., sze – 08:19

2020. december 23., szerda – 10:19
koronavírus-vakcina
Friss ikon
Off

Törzs

„Ennek a mutánsnak vagy egy jó és egy rossz tulajdonsága. A rossz, hogy rövidebb a lappangási ideje, és gyorsabban terjed – magyarázta az infektológus. – A jó hír az, hogy úgy tűnik, ez esetben alacsonyabb a mortalitás, kevesebb a haláleset és a súlyos eset is.”

Krčméry szerint az oltás valószínűleg védelmet fog nyújtani a mutálódott vírussal szemben is. Hozzátette: az óvintézkedések és az ajánlások betartása ennek az új variánsnak a terjedését is korlátozza.

A Nagy-Britanniában kimutatott új koronavírus-mutáció valószínűleg már eljutott Szlovákiába is, közölte Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügy-miniszter a közösségi hálón. Hozzátette: az Egyesült Királyságból Szlovákiába érkezők esetében szigorúbban ellenőrzik a karanténintézkedések és a tesztelési kötelezettség betartását.

Bevezető
Pozsony |

A Covid-19 betegség elleni oltás, amely rövidesen Szlovákiába is megérkezik, szinte biztosan védelmet nyújt majd a koronavírus új mutációjával szemben is – erősítette meg Vladimír Krčméry professzor a TASR TV-nek nyilatkozva.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment