Search by category:
Egyéb kategória

Az ünnepek alatt zárva lesznek az antigénteszteket biztosító mintavételi helyek

Az ünnepek alatt zárva lesznek az antigénteszteket biztosító mintavételi helyek
Mészáros Richárd
2020. 12. 23., sze – 13:24

2020. december 23., szerda – 13:49
koronavírus
Friss ikon
Off

Törzs

„Az ingyenes tesztelést a legközelebbi munkanapon lehet ismét igénybe venni, bármely olyan mintavételi helyen, amely rajta van az egészségügyi minisztérium weboldalán közzétett, folyamatosan frissülő listán” – pontosított a szóvivő.

Az RT-PCR-tesztekkel való tesztelés az ünnepek alatt is folytatódni fog. „Ugyanakkor azt kérjük, hogy – mivel a kapacitásainkat teljesen kimerítettük -, az ünnepnapokon ezeket a mintavételi helyeket csak azok használják, akik kockázatosnak minősített országból tértek vissza, vagy tüneteik vannak” – tette hozzá.

Szenteste Kassán, Nagymihályban, Eperjesen, Poprádon és Trencsénben kellene ilyen mintavételi pontoknak lennie. December 26-án mintavételi helyek fognak működni Besztercebányán, Alsókubinban, Léván, Nyitrán, Érekújvárban, Eperjesen, Szakolcán, Trencsénben, Királyhelmecen, Zsolnán és Garamszentkereszten.

Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter mindenkit az intézkedések betartására szólított fel. „A szájmaszkviselés, a megfelelő távolságtartás és az alapos kézmosás az alapja annak, hogy megvédjük a saját egészségünket és a hozzátartozóink egészségét” – hangsúlyozta.

Bevezető
Pozsony |

Az elkövetkező ünnepnapokon zárva lesznek az ingyenes antigénteszteket biztosító mobil mintavételi helyek – tájékoztatott Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment