Search by category:
Egyéb kategória

Éjféltől újraindultak a légi járatok Nagy-Britannia és Szlovákia között

Éjféltől újraindultak a légi járatok Nagy-Britannia és Szlovákia között
Mészáros Richárd
2020. 12. 23., sze – 20:42

2020. december 24., csütörtök – 09:00
repülőtér k
Friss ikon
Off

Törzs

A Nagy-Britanniából érkező repülőgépeket eddig a koronavírus új mutációjának itteni megjelenése miatt nem fogadták. A polgári járatok engedélyezését szerda délután indítványozta Andrej Doležal (Sme rodina-jelölt) közlekedési miniszter.

Klus elmondása szerint a légi közlekedés mindkét irányban újraindult. Megjegyezte, hogy más uniós tagállamok is hasonlóképpen járnak el, és az Európai Unió is szorgalmazta ezt a lépést.

Az államtitkár szerint továbbra is érvényes, hogy a szlovák állampolgárok elszállíthatják a rokonaikat a bécsi Schwechat repülőtérre, illetve haza is szállíthatják őket onnan, ha betartanak minden szabályt. Hazaszállítás esetén a családtagot az autóban ajánlott megvárni, és minél gyorsabban el kell hagyni a repülőteret vagy a pályaudvart. A repülőtérre tett látogatás után azonnal el kell hagyni Ausztria területét. A repülőjegyet vagy más menetjegyet, illetve annak másolatát meg kell őrizni. Klus hozzátette: a külügyi tárca honlapján már elérhető a reptéri transzferhez szükséges új, háromnyelvű (szlovák–német–angol) formanyomtatvány.

Az államtitkár megjegyezte: több polgár is panaszkodott, hogy az osztrák rendőrök megállították őket. Ez ügyben már egyeztetett az osztrák féllel. Információi szerint a kivételről már tájékoztatták az osztrák rendőri egységeket, így valószínűleg nem lesz több komplikáció.

Bevezető
Pozsony |

Csütörtök éjféltől újraindultak a polgári légi járatok Nagy-Britannia, Észak-Írország és Szlovákia között – tájékoztatott Martin Klus (SaS) külügyi államtitkár. Az információt Ivan Rudolf, a közlekedési minisztérium szóvivője is megerősítette.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment