Search by category:
Egyéb kategória

Jövőre befejezhetik a D4-es körgyűrűt, és folytatni fogják az R2-es sztrádát is

Jövőre befejezhetik a D4-es körgyűrűt, és folytatni fogják az R2-es sztrádát is
Demecs Péter
2020. 12. 27., v – 17:01

2020. december 27., vasárnap – 19:00
R2-es
Friss ikon
Off

Törzs

A minisztérium prioritásai a következő években elkerülik a déli régiókat, s a tárca leginkább az északi úthálózat bővítésére fog összpontosítani, még úgy is, hogy Andrej Doležal (Sme rodina) többéves beruházási tervét mindeddig nem fogadták el. Ennek értelmében folytatni fogják Eperjes elkerülő útjának építését. „A projekt második szakaszára is kihirdetnénk a versenytárgyalást. Ez a prioritásnak számító beruházások tervezetétől függ, amely még nem lett elfogadva, s amelyről még tárgyalásokat folytatunk a pénzügyminisztériummal” – nyilatkozta Doležal.

A minisztérium idén szeptemberben mutatta be az állam prioritásait az útépítés terén. A dokumentum elsősorban a déli régiókban élőknek okozott kellemetlen meglepetést, hiszen a déli közlekedési projektek a ranglista legvégére szorultak. Például Komárom, melynek úthálózata a dokumentum szerint 83 százalékra van túlterhelve, a 83. helyet kapta a prioritások listáján. Az R2-es út Szoroskő-alagutat tartalmazó szakasza az 56., a Szádalmás és Méhészudvarnok közti szakasza pedig a 98.

Jó hír legalább, hogy jövő februárban elkezdődhet az R2-es sztráda újabb szakaszának az építése Krivány és Mýtna között – ez a projekt még az előző kormány hagyatéka. Ha minden jól megy, az utat 2024-ben fogják átadni a forgalomnak. A körülbelül 9 kilométeres szakasz a Pstruša–Krivány szakaszra kapcsolódik, s folytatása a jelenleg már épülő, Mýtna–Lónyabánya szakasz lesz. Ez utóbbit 2022-ben kellene átadni a forgalomnak. A Krivány–Mýtna szakaszon egy körülbelül öt kilométeres híd is lesz, melynek magassága eléri a 45 métert.

Bevezető
Pozsony |

A közlekedési tárca prioritásai közé tartozik jövőre a D4/R7 projektjének befejezése, valamint a D1-es sztráda folytatása a Višňové-alagutat tartalmazó szakasszal. 

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Demecs Péter

Read More

Post Comment