Search by category:
Egyéb kategória

Becsődölt a FIRO-tour

Becsődölt a FIRO-tour
Molnár Iván
2020. 12. 29., k – 16:39

2020. december 29., kedd – 19:30
 tengerparti nyaralás
Friss ikon
Off

Törzs

Azok, akiknek az idei elmaradt utazásukat utalvánnyal helyettesítették, ezt már nem tudják utazásra fordítani. Ugyanakkor a cég ígérete szerint legkésőbb fél éven belül visszakapják a korábban befizetett összeget. A cseh FIRO-tour a hírre reagálva közölte, hogy cégük önálló gazdasági egység, és a szlovákiai csőd nem befolyásolja a jövőjüket, továbbra is működnek. A FIRO-tour utazási irodánál 2,5 millió értékben vannak lefoglalt utazások. Azok az ügyfelek, akiknek van befizetett utazásuk, vagy érvényes utazási utalványuk, a cég biztosítójánál, az Allianz Slovakiánál jelezhetik kárigényüket. Ezt egy online felületen (online.allianzsp.sk/hlasenia-poistnych-udalosti/) vagy pedig telefonon, a 0800/122 222-es telefonszámon lehet bejelenteni. Ha 2019. november 14-ig foglalták le az utazást, akkor a 411 026 005-ös biztosítási számot kell feltüntetni, ha a fenti dátum után foglaltak, akkor a 411 027 102-es számot kell beírni a megfelelő mezőbe.

A járvány miatt szinte bevétel nélkül maradtak az utazási irodák, a helyzetüket tovább nehezíti, hogy az idei év végig meg kell kötniük a csőd elleni biztosítást, ami tetemes összeget jelent. Ez okozta a FIRO-tour csődjét is, ugyanis nem sikerült olyan biztosítót találnia, amelynél megkötötték volna a törvény által előírt biztosítást. A FIRO-tour az olyan népszerű nyaralóhelyekre szállította az utasokat, mint Görögország, Törökország, Spanyolország, de a kínálatban számos egzotikus célállomás is volt.

Bevezető
Pozsony |

Kedden csődbe ment a FIRO-tour utazási iroda – jelentette be a cég vezetője. Marcel Siekel a cég weboldalán arról tájékoztatta az ügyfeleket, hogy a jövőben már nem lesz lehetőségük igénybe venni a cég utazásait.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Szabó Laci

Read More

Post Comment