Search by category:
Egyéb kategória

Mozgalmas karácsony a komáromi kórházban

Mozgalmas karácsony a komáromi kórházban
Vataščin Péter
2020. 12. 29., k – 19:49

2020. december 30., szerda – 10:45
Komárom
Friss ikon
Off

Törzs

Ami a legkisebbeket illeti, több gyerekpáciens is arra kényszerült, hogy a gyermekosztályon töltse a karácsonyt. Akiknél ennek nem volt más akadálya, azok mellett idén is ott lehettek a szüleik, ám a járványhelyzet miatt életbe léptetett korlátozások miatt csak telefonon tudtak beszélni a többi családtaggal. Ahogyan máskor, úgy több adományozónak köszönhetően most is ajándékokat kaptak a gyerekek. Az osztály személyzete emellett karácsonyfát és betlehemet állított fel számukra, valamint sok más egyéb gesztussal – például karácsonyi énekekkel, mesékkel – próbálták velük feledtetni a hiányzó családot.

Összesen 110 páciens töltötte az ünnepet a kórházban, akiket személyreszabott karácsonyi menüvel láttak el. December 24-én sok munkája volt a Sürgősségi Osztály dolgozóinak, összesen 21 személyt kellett megvizsgálniuk, akiknél a mellkasi fájdalom, valamint a vágott sebek voltak a leggyakoribb panaszok.

Ami a járványt illeti, a Komáromi járásban érezhetően romlott a helyzet, ami már a kórázban ápolt betegek számában is érezhető. December 28-án reggel ketten voltak kötelező karanténban, míg az intézményben 24 koronavírusos pácienst láttak el, közülük három személy szorult lélegeztetőgép segítségére. Összesen 19 kórházi alkalmazott Covid-pozitív, négyen pedig házi izolóciában vannak.

Bevezető
Komárom |

Nem telt eseménytelenül karácsonyi időszak a komáromi kórházban. Martina Pavliková, az intézményt üzemeltető AGEL SK társaság szóvivőjének tudósítása szerint közvetlenül az ünnepek előtt három Covid-pozitív kismama is náluk hozta világra gyermekét.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment