Search by category:
Egyéb kategória

Krajčí felelősségteljes magatartásra int a szilveszter kapcsán

Krajčí felelősségteljes magatartásra int a szilveszter kapcsán
Hegedűs Norbert
2020. 12. 31., cs – 14:19

2020. december 31., csütörtök – 14:19
Marek Krajčí
Friss ikon
Off

Törzs

„Mindenkinek felelősségteljesen kell viselkednie. Ne a kiskapukat keresse, hanem inkább tartsa tiszteletben az érvényes szabályokat. Csak így tudunk megbirkózni a jelenlegi kedvezőtlen helyzettel” – hangsúlyozta Krajčí, hozzátéve: csak a lakosság nagyobb részének beoltása után lélegezhetünk fel majd óvatosan.

Ľubomír Okruhlica, az egészségügyi tárca kábítószer-függőségi szakértője a szilveszteri ünnepségekkel összefüggésben az alkoholfogyasztás káros hatásaira hívta fel a figyelmet, többek között arra, hogy ittasan az emberek kevésbé óvatosak, és nem figyelnek az óvintézkedések betartására. „Az alkohol gyengíti a COVID-19 betegséggel szembeni ellenálló-képességünket is. Ha valaki megfertőződött, és akár kisebb mértékben is fogyaszt alkoholt, a betegség lefolyása súlyosabb lesz” – hangsúlyozta Okruhlica. A szakértő azt javasolja, hogy inkább csak szimbolikus mennyiségben igyunk alkoholt.

Az egészségügyi minisztérium az érvényben lévő kijárási tilalom mellett a legfontosabb óvintézkedésekre is figyelmeztet. Ezek a maszkviselés, a távolságtartás, a kézfertőtlenítés és az alapos szellőztetés.

Bevezető

Marek Krajčí (OĽANO) egészségügy-miniszter azt kéri az állampolgároktól, hogy idén szilveszterkor is viselkedjenek felelősségteljesen, és ne feledkezzenek meg az új típusú koronavírus terjedését korlátozó óvintézkedések betartásáról. Hozzátette: más országokhoz képest nálunk lazábbak az óvintézkedések, a kormány a lakosok felelősségteljes viselkedésére számít. Az egészségügyi tárca óva int az alkoholfogyasztástól a világjárvány idején.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment