Search by category:
Egyéb kategória

GALÉRIA: Szép időben Kassáról is látni a Magas-Tátrát

GALÉRIA: Szép időben Kassáról is látni a Magas-Tátrát
Hegedűs Norbert
2021. 02. 01., h – 15:06

2021. február 1., hétfő – 15:15
magas-tátra

Friss ikon
Off

Törzs

Az úton haladva mindössze egy-két hegycsúcsot lehetett látni, akik viszont többre voltak kíváncsiak, azok a falu határában, mintegy 620 méteres tengerszint feletti magasságban található hegytetőről teljes pompájában gyönyörködhettek ebben a ritka látványban. Távcsövön vagy egy nagyobb gyújtótávolságú objektíven keresztül szemlélve az optikai csalódásnak köszönhetően a nézőnek úgy tűnhet, mintha Kassa valóban a tátrai hegyvonulat lábánál feküdne.

Az igazság azonban teljesen más, ugyanis Kassát és a Magas-Tátrát légvonalban egy megközelítőleg 100 kilométeres táv választja el egymástól. Aki még ennél is többet szeretne látni ebből a csodálatos látványkombinációból, annak ajánlatos kora reggel útnak indulni a Szalánci-hegység legmagasabb, 840 méteres tengerszint felett található Bradlo csúcsára és az annak közelében található bradloi kilátóba (790 m t.f.m.), onnan ugyanis jó látási viszonyok mellett a Magas-Tátra szinte összes híres csúcsa megcsodálható. 

Szép időben Kassáról is látni a Magas-Tátrát
2021. 02. 01., h – 15:08
Hegedűs Norbert

Gallery images
magas-tátra

magas-tátra

magas-tátra

magas-tátra

Leírás

Németi Róbert felvételei

Bevezető

Csodálatos látványban lehetett ma része azoknak, akik Nagyszalánc (Szalánc) felől autóztak Kassa irányába. A kimondottam jó látási viszonyoknak köszönhetően a Kassától jóval magasabban fekvő hágó Abaújrákoshoz (Rákoš) közeli részénél a szemfülesebbek a Magas-Tátra hóborította csúcsait is megpillanthatták.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Németi Róbert

Read More

Post Comment