Search by category:
Egyéb kategória

1800 aktív fertőzött a Komáromi járásban

1800 aktív fertőzött a Komáromi járásban
Vataščin Péter
2021. 02. 02., k – 18:48

2021. február 2., kedd – 19:30
Komárom

Friss ikon
Off

Törzs

Összesen 372 személyt nyilvánítottak gyógyultnak ugyanebben az időszakban – közölte lapunkkal Helena Uríčková, a RÚVZ igazgatóhelyettese és epidemiológusa. A mai napon 50 embert kezelnek a komáromi kórházban koronavírussal, közülük 5 fő van lélegeztetőgépre kötve. Négy idősotthonban is aktív gócpontokat tartanak nyilván, emellett pedig több családi járványt.

Uríčková elmondta, a Komárom városrészét képező Harcsáson egy lakótömbben élő marginalizált csoport tagjai között 19 pozitív eset kerüt napfényre az országos tesztelésnek köszönhetően. Szerdán a fertőzöttek összes kontaktszemélyét letesztelik PCR-es vizsgálatok segítségével, s ha indokolt, akkor akár az egész társasház is áteshet a szűrésen. A szakember elmondta, ilyen szempontból rendkívül hasznos volt az országos tesztelés, mivel a marginalizált csoportok gyakran kiesnek a közegészségügyi hatóságok látóköréből. Tagjaik leginkább akkor jelentkeznek tesztelésre, amikor már tüneteket produkálnak, vagy esetleg az iskoláskorúak körében derülhet ki az intézményben végzett szűrésnek köszönhetően, hogy koronavírusos.

Bevezető
Komárom |

Január 25–31. között az országos tesztelés eredményeit is beleszámolva 1506 új esetet regisztrált a Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ).

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment