Search by category:
Egyéb kategória

Ausztria szigorít, már az ingázók sem kerülik el a tesztet

Ausztria szigorít, már az ingázók sem kerülik el a tesztet
Mészáros Richárd
2021. 02. 02., k – 11:37

2021. február 2., kedd – 11:44
határátkelőhely ausztria

Friss ikon
Off

Törzs

Hétfőtől az Ausztriába ingázóknak is regisztrálniuk, ezt ide kattintva tehetik meg.

Ausztria még múlt héten jelezte, szigorítani fogja a határellenőrzéseket. Az új szabályokat eredetileg már ettől a héttől bevezették volna, végül múlt pénteken úgy döntöttek, még várnak néhány napot. Nehammer viszont ma közölte: jövő héttől az Ausztriába érkező ingázóknak is szükségük lesz negatív PCR-tesztre, az osztrák hatóságok viszont elfogadják a szlovákiai antigénteszteket is. Ebből a szempontból viszont fontos, hogy a tesztről nyomtatott, papír igazolásuk legyen, az osztrák rendőrök a határon ugyanis nem fogják elfogadni az SMS-üzenetben vagy e-mailben érkezett eredményeket.

A járvány kitörése óta először szigorítják az osztrák hatóságok ilyen radikálisan az ingázókra vonatkozó szabályokat, a belügyminiszter szerint a Szlovákiában és Csehországban uralkodó rossz járványügyi helyzet miatt a határokon is minden eddiginél szigorúbban fognak ellenőrizni. Ezért valószínűsíthető, hogy a határátkelőkön jövő hétfőtől az eddiginél tovább kell majd várakozni. Miután például Németország szigorította két hete az ingázókra vonatkozó szabályokat (72 óránál nem öregebb negatív tesztet követelnek), a cseh–német határon többórás sorok alakultak ki, s a helyzet mára sem javult különösebben. Az osztrákok ezen kívül tovább ellenőriznek a magyar és a szlovén határátkelőkön is.

Nehammer azt is bejelentette, hogy hétfőtől már akkor sem mentesülnek öt napot után az Ausztriába utazók a karantén alól, ha negatív PCR-tesztjük lesz, le kell tölteni a tíznapos karantént.

Bevezető
Pozsony/Bécs |

Jövő hétfőtől, február 8-tól jóformán ugyanolyan szigorítások várnak az Ausztriába munka után ingázókra, mint minden külföldi turistára. Az ingázóknak is regisztrálniuk kell egy elektronikus rendszerben, s hetente egyszer fel kell mutatniuk egy negatív PCR- vagy antigéntesztet. Erről nemrég tájékoztatott bécsi sajtótájékoztatóján Karl Nehammer osztrák belügyminiszter.

Település / hely
Pozsony/Bécs

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Demecs Péter

Read More

Post Comment