Search by category:
Egyéb kategória

Érsekújvárban és Tardoskedden hétfőn folytatták a tesztelést

Érsekújvárban és Tardoskedden hétfőn folytatták a tesztelést
Száz Ildikó
2021. 02. 02., k – 11:03

2021. február 2., kedd – 11:15
Érsekújvár

Friss ikon
Off

Törzs

Érsekújvárban szombaton és vasárnap tíz tesztelőponton összesen 10 294 lakos vett részt a szűrővizsgálaton, és kilencven esetben lett pozitív a teszteredmény, ami 0,87 százalékos fertőzöttséget jelent. A tesztelést hétfőn is folytatták. A január 22-től 26-ig tartó szűrővizsgálaton 15 801 lakost teszteltek le és 236 fertőzöttet regisztráltak, ami 1,49 százalékos fertőzöttséget jelent. Tardoskedden a járási székhelyhez hasonlóan, hétfőn folytatták a tesztelést a Juhász-kúriában, szombaton és vasárnap a Faluházban lévő két tesztelőpontra is regisztrálhattak a lakosok. Szombaton 1104, vasárnap 1014 lakos vett részt a szűrővizsgálaton, két nap alatt huszonhárom esetben lett pozitív a teszteredmény, ami több mint egy százalékos fertőzöttségi arányt jelent.

Tóth Marián, Tardoskedd polgármestere elmondta, a községi rendőrök ellenőrzik, hogy a lakosok betartják-e a kijárási tilalmat, és hogy mennyire fegyelmezettek a karanténba kényszerülők. Ugyanakkor sajnálatosnak tartja, hogy országos szinten kissé kaotikusak a megszorító intézkedések. Nem érti, hogyan lehetne ellenőrizni, hogy a községükből származó, karanténban lévő nem bukkan-e fel egy szomszédos településen.

A hétfői tesztelésre Tótmegyerből is jelentkeztek az ipari park dolgozói. A térségben egyre nagyobb gondot okoz a postások hiánya, a másutt kisegítő alkalmazottak között is akadnak fertőzöttek. Az érsekújvári térségben nem kiemelkedően rosszak a tesztelési eredmények. Egy százalék feletti lett a fertőzöttségi arány Kamocsán és 2,21 százalékos volt Koltán. Kürtön Téglás János polgármester jóvoltából a lakosok webkamerán kísérhették figyelemmel a Faluház épülete előtti teret, ahová egyes utcák szerint érkeztek a lakosok. A 862 tesztelt személy közül négynek lett pozitív eredménye. Községi rendőrség nincs Kürtön, ezért a karanténba kényszerülő fertőzötteket és családjaikat nem tudják ellenőrizni.

Tardoskedd, Juhász-kúria

Megkértem az udvardi rendőrparancsnokot, tegyenek lépéseket e probléma megoldásában, mivel főleg roma lakosokról van szó. Kiküldték a romaszakértőiket, akik elmagyarázták nekik, mi a teendő. Beszéltem az orvosnővel is, ám a fertőzöttek nem minden esetben vannak bejelentkezve oda, ahol valóban tartózkodnak” – mondta Téglás János, aki szerint nem tesztelni kéne nyakra főre, hanem megoldást találni ezekre a problémákra.

Bevezető
Érsekújvár/Tardoskedd |

Az Érsekújvári Városi Hivatal épülete más régióbeli községek hivatalaihoz hasonlóan továbbra is zárva tart. A járási székhelyen nem nyitják ki a megyei könyvtárat sem, és látogatási tilalom van az idősek otthonában.

Címkék

Település / hely
Érsekújvár/Tardoskedd

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment